neodoljiv

1 sastojak & 60 sekundi posla: Najkremastiji sladoled lepši od kupovnog – a bez mleka i šećera! (RECEPT)

Domaći sladoled savršen za vegane ili post, ukusan, lagan i bez zaslađivača? O, da, moguće je!

Domaći kremasti sladoled foto: Magone / Alamy / Alamy / Profimedia

Toplo vam je, želite da se zasladite, a ne ide vam se do prodavnice ili vas grize savest zbog sveg tog šećera u kupovnim sladoledima?

 

Imamo fe–no–me–na–lan recept za vas!

 

Sve što vam je potrebno jeste jedna namirnica – banana, a najbolje je da koristite zrelije kako bi bile slađeg ukusa.

 

I ako se odlučite samo za njih, dobićete osvežavajući i ukusan dezert, ali slobodno im dodajte mleveni ili lomljeni keks, smrznute borovnice, jagode, kupine ili maline, čokoladne mrvice... bilo šta, i dobićete intenzivniji ukus.

Domaći sladoled od banana

 

Sastojci:

 

  • 2 banane

 

Priprema

 

  • Iseckajte banane na kolutove, stavite ih u činiju i odložite u zamrzivač na 5-6 sati.
  • Potom ih izvadite, ubacite u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Povremeno pravite pauzu da očistite banane sa unutrašnjih zidova blendera.

 

Po želji dodajte keks, orašaste plodove ili neko drugo voće, pa stavite u zamrzivač da se dobro stegne.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Recept koji se ne propušta