Ne samo da se brzo sprema, već je i takvog ukusa da jednostavno nećete moći da u odolite
Ukoliko volite kremaste dezerte čizkejk je sigurno često na vašoj trpezi. Osim što se brzo sprema ovaj kolač mnogi vole i zbog njegove kremaste teksture, ali i zato što je veoma ukusan.
Požurite dok još ima ukusnih, sočnih jagoda na pijacama i pripremite ukućanima kolač koje je naprosto nemoguće odoleti.
Evo šta je potrebno za njegovu pripremu:
Za koru
- 300 g mlevenog keksa
- 50 g maslaca
- 3 kašike mleka
- 1 kašika kakaa
Za krem
- 400 g slatke pavlake
- 200 g krem sira
- 2 slatke pavlake (2 čaše)
- 100 g šećera
Voćni deo
- pola kilograma jagoda
- 100 g šećera
- 2 kesice želatina
- 50 ml vode
Priprema:
Jagode stavite u posudu i kuvajte ih sa malo vode i šećerom. Potom ostavite da se prohladi, pa dodajte želatin. Dok se to hladi vi spremate ostale delove.
U posudi pomešajte mleveni keks, prah šećer i malo rastopljenog maslaca. Zatim dodajte malo mleka i izmešajte. Od toga formirajte koru u plehu kojem se odvajaju stranice. Dole možete da stavite pek papir da se ne zalepi za podlogu.
U drugoj posudi umutite slatku pavlaku, dodajte krem sir sa kiselom pavlakom i šećerom u prahu. Sve lepo sjedinite. Taj deo nanesite preko dela sa keksom.
Zatim preko belog dela stavljate voćni deo koji treba da bude skoro skroz hladan. Stavite u frižider da se stegne i nakon nekoliko sati možete da ga služite.
Bonus video:
Recept za lignje na morski način