Sprema se za tili čas, a ukus joj je takav da ćete sledeći put napraviti duplu meru
Ukoliko volite testeninu i često je spremate svojim ukućanima znate da postoji mnogo raznih recepata koji se razlikuju u nekim sitnim detaljima. Ipak, baš od njih zavisi njen ukus, ali i konzistencija.
Niko ne voli suvu pastu, ali ni onu bezukusnu, pa ni onu koja je previše začinjena. Pravu meru, odnos testenine i drugih sastojaka, ali i tajni sastojak zna dobro poznati kuvar Džejmi Oliver.
Njegovi specijaliteti su poznati širom sveta, a pasta je jedno od jela koje često sprema i u emisijama uživo. Recept za pastu Džejmija Olivera sledi, a vi papir u ruke, šerpu na šporet i krenite, bićete oduševljeni rezultatima.
Sastojci:
- 200 g špageta
- 150 g slanine
- 3 žumanceta
- 40 g parmezan
- biber
- so
- maslinovo ulje
- 1 čen belog luka
Priprema:
Žumanca stavite u posudu, pa dodajte parmezan i biber i sve dobro umutite. Špagejte kuvajte po upustvu sa pakovanja u slanoj vodi.
Slaninu iseckajte sitno, pa je propržite na malo maslinovog ulja.
Izvadite slaninu, pa u istom tiganju propržite beli luk. Kada otpusti vodu, beli luk možete baciti.
U isti tiganj stavite špagete i malo vode u kojoj su se kuvale.
Sklonite tiganj sa ringle, pa dodajte jaja sa parmezanom i sve dobro promešajte. Dodajte i slaninu i još malo vode u kojoj su se špagete kuvale.
Preko paste pospite još malo parmezana i uživajte.
Bonus video:
Raša objasnio kako se sprema vrhunska pasta