Sprema se za 15 minuta, a toliko je ukusna da će brzinom svetlosti nestati iz frižidera
Sezona jagoda je uveliko u jeku, a sočni crveni plodovi mame sa polica supermarketa i pijaca. Ako ste i vi ljubitelj ovog ukusnog voća i uživate u voćnim poslasticama ovaj recept je definitivno za vas.
Osim što je kremasta i ukusna ova torta se pravi za svega 15 minuta. Iskoristite dok ima svežih jagoda, mada u ovom slučaju jagode možete zameniti i drugim seznoskim voćem.
Potrebno je:
- pola kg jagoda
- 600 g plazme ili nekog drugog keksa
- 200 g čokolade
- 2 čaše kisele pavlake
- 300 g šlaga
- 150 ml kisele vode
- 200 g šećera
- 100 ml mleka
- 2 kesice šlaga za dekoraciju
Priprema:
Plazmu poređajte u pleh, ugrejte mleko pa svaku prelijte tako da upije i omekani. Potom uzmite pavlaku, sipajte u posudu, pa dodajte šećer i sve lepo sjedinite. U drugu posudu staviti šlag i umutiti s kiselom vodom. Potom sve pomešajte sa pavlakom.
Jagode očistite i iseckajte ako su prevelike. Operite i ocedite.
Preko plazme namažite fil sa pavlakom i šlagom, pa preko stavite jagode. Potom otopite čokoladu i polovinu prelijte preko jagoda. Zatim još jedan red plazme, pa ponovo beli deo, preko topljena čokolada.
Za kraj umutite šlag, sa malo vode i ukrasite po želji.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video:
Recept za pileća krilca