Ako želite, breskve možete zameniti nekim drugim voćem, ali imajte na umu da s njima pruža svojevrsno slatko osveženje
Sastojci:
dva jajeta
4 kašike šećer
4 kašike ulja
pola kesice praška za pecivo
4 kašike brašna
3 breskve
100 ml soka od pomorandže
Priprema
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Ukoliko je smesa veoma gusta, uliti kašiku mleka, ali je važno da smesa ne bude retka. Na dno kalupa od 30 cm postaviti papir za pečenje, zatim izliti smesu, pa u nju utisnuti kriške breskve.
Peći u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Vruć kolač preliti sokom od pomorandže, pa ostaviti da se ohladi. Izvaditi ga iz kalupa, skinuti pek-papir i posuti prah šećerom.
Ohlađen kolač iseći na šnite i dodatno ukrasiti svežim voćem.