STARINSKA POSLASTICA

Najukusnija suva pita sa jabukama: Naše bake su je baš ovako pravile (RECEPT NA ČAŠE)

Brzo se pravi, a još brže smaže

Starinska suva pita sa rendanim jabukamafoto: MoDaVi Art/Shutterstock

Brz i lak kolač koji možete napraviti posle posla, a zasladiće se cela porodica. Recept je prilično lak, tako da će i oni koji se ne snalaze najbolje u pripremi kolača i poslastica uspeti da ga savladaju.

 

Uživajte u moćnoj suvoj piti bez jaja!

 

Sastojci:

 

  • 2 čaše griza
  • 2 čaše od 200 ml šećera
  • 2 čaše brašna
  • 250 grama margarina
  • malo više od 1 kilograma rendanih jabuka 
  • 1 kesica praška za pecivo

 

Priprema suve pite sa jabukama:

 

  1. Pomešati sve suve sastojke - griz, šećer, brašno i prašak za pecivo.
  2. Pleh u kome ćete peći pitu obložite papirom za pečenje.
  3. Režajte red suvih sastojaka, red rendanih jabuka i tako nastavite dok ne utrođite sav materijal.
  4. Poslednji sloj treba da bude od suvih sastojaka.
  5. Na kraju narendajte margarin i pecite u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni do 50 minuta.
  6. Najbolje ćete proveriti da li je gotovo ako ubodete kolač čaklalicom - ne bi trebalo da ostane na njoj testa.
  7. Kad se kolač prohladi, pospite ga šećerom u prahu.

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video