Ako volite brze čokoladne kolače, isprobajte ovaj recept koji se smuti za tili čas, a u njemu svi uživaju.
Bilo da imate nenajavljene goste ili se vama ili vašim ukućanima prijelo nešto slatko, brzi recepti su uvek dobrodošli, posebno kada su u pitanju ukusni čokoladni kolači.
Za ovaj recept vam ne treba ni vagica ni merica, već jedna čaša od 2dcl (ili, na primer, prazna čaša od jogurta), te se lako i brzo odvajaju potrebni sastojci.
Sve se smuti za par minuta, pa jedino ostaje da sačekate da se kolač ispeče, ali i za to vam treba otprilike pola sata.
Brzi čokoladni kolač iz jedne činije
Sastojci:
- 3 velika jaja
- 1 čaša oštrog brašna
- 1 čaša kisele pavlake
- pola čaše ulja
- pola čaše šećera
- pola čaše kakaoa
- pola kesice praška za pecivo
- 2 kašičice vanilinog ekstrakta (ili 1 vanilin šećer)
Priprema:
- Kalup namastite uljem ili maslacem i pospite brašnom. Uključite da se greje rerna na 180 stepeni.
- U činiji pomešajte jaja, ulje, pavlaku i vanilu, pa umutite kratko. Potom, ubacite im suve sastojke (šećer, kakao, prašak za pecivo i brašno) i mutite do jedinstvene smese oko jedan minut.
- Ulijte smesu u kalup.
- Pecite oko pola sata ili u zavisnosti od vaše rerne.
- Kolač je gotov kad se odvoji od ivice kalupa. Probodite ga čačkalicom, gotov je kad na njoj nema ostataka smese.
- Služite sa čokoladnim prelivom ili sladoledom od vanile.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
ČOKOLADNI MUS KAO IZ VRHUNSKIH RESTORANA: Najpoznatiji beogradski kuvar podelio svoj recept!