Po želji mu možete dodati glazuru ili ga premazati domaćim džemom, a i bez toga će ukus biti božanstven
Za ovaj čokoladni kolač na brzinu ljudi kažu da je najlepši koji su probali u životu, a može se praviti i u mikrotalasnoj pećnici i u rerni.
Čitaoci sajta Chocolate Covered Katie dali su mu ocenu 4,99 od pet, a ima više od dve hiljade pozitivnih kritika "čokoholičara".
Po želji mu možete dodati čokoladnu glazuru ili ga namazati domaćim džemom, ali mu to nije neophodno.
Sjajno je rešenje kada želite da se zasladite nečim domaćim, ali vam se ne provodi mnogo vremena u kuhinji.
Čokoladni kolač u šolji
Sastojci:
- 1,5 kašika kakao praha
- 3 kašike brašna po izboru
- 1/8 kašičice soli
- 2 kašike šećera
- 1/4 kašičice praška za pecivo
- 2-3 kašičice ulja
- 3 kašike mleka
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
Priprema
- Pomešajte sve suve sastojke i dobro ih pomešajte.
- Potom dodajte mleko, ulje i ekstrakt vanile, pa i to promešajte dok se ne sjedini.
- Sipajte u malu posudu.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 14 minuta.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima
BONUS VIDEO
Kako iseći okruglu tortu na puno parčića