Ako volite ruske kape, volećte i ovu njihovu varijantu koja se pravi još brže.
Ruske kape ili šubarice omiljen su kolač mnoge dece i odraslih, mirišu na domaću kuhinju, detinjstvo i mnogo slatkih zalogaja. Prave se čak i u slanoj varijanti, a u svakoj verziji su preukusne.
Međutim, pored oprobanih i tradicionalnih recepata, možete isprobati i neke jednostavnije, takozvane "lažne" ruske kape, jer filovanjem i izgledom podsećaju na njih, ali ne prave se od istih sastojaka.
Lažne ruske kape neodoljivo izgledom podsećaju na njih, ali kore za njih se ne peku, a rezultat su jednako ukusni slatkiši, možda čak i ukusniji!
Sastojci:
- litar mleka
- 130 grama brašna
- 170 grama šećera
- 60 grama gustina
- 2 kašike maslaca
- kašičica vanilin šećera
- 100 g pečenog kikirikija
- tabla čokolade (crne ili mlečne)
- kokos po želji
Priprema:
- Sipajte litar mleka u šerpu i stavite na ringlu da se kuva. Sipajte u mleko šećer, brašno, gustin i vanilin šećer, pa mešajte dok se ne stvori glatka puding smesa. Sklonite sa ringle i dodajte dve kašike maslaca. Dobro umešajte.
- Podelite smesu i sipajte je u obične staklene čaše: otprilike 180 ml smese po čaši. Trebalo bi da bude dovoljno smese za 5 većih čaša.
- Stavite u frižider da se ohladi.
- Naseckajte pečeni kikiriki na što sitnije komade.
- Nakon što se dobro ohladila, prepolovite smesu iz svake čaše na pola.
- Uvaljajte svaku polovinu u kikiriki (da prekrije strane)
- Tablu čokolade istopite na pari, pa sipajte na vrh slatkiša (koji niste uvaljali u kikiriki). Opciono, preko pospite i malo kokosa.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
Bonus video
ČOKOLADA, NUTELA + FERERO KUGLICE! (VIDEO)