Brzinska poslastica koja se uvek može jesti, a idealna je nakon porodičnog ručka kad se svi okupljaju oko zajedničke trpeze
Sećate li se mekanih rolata od jaja i brašna koji se spremaju za tili čas i mogu se filovati džemom, kremom, pavlakom ili bilo kojim filom koji volite. U pitanju je najjednostavniji patišpanj, a ako ste ga i vi kao dete obožavali sada vam donosimo recept koji definitivno treba da sačuvate u svojoj svesci.
Ovaj recept se godinama prenosi s kolena na koleno, a budući da je mnogo ukusan možete odmah da napravite u duplu meru. Jedan filujte kremom, drugi džemom i nema greške, svi će uživati.
Pa da krenemo... Evo šta je to što vam je potrebno za prirpemu ovog ukusnog dezerta.
Sastojci:
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- džem, krem po želji
Priprema:
Prvo odvojte belanca od žumanaca, pa zatim belanca umutite u čvst sneg dodajući malo po malo šećer. Kad se lepo umuti smanjiti mikser na najmanju brzinu i dodavati jedno po jedno žumance i jednu po jednu kašiku brašna.
Nakon što se napravi lepa kremasta smesa sipati je u pleh koji ste prethodno podmazali i stavili preko njega pek papir.
Staviti da se peče oko 20 minuta na 220 stepeni. Potom izvadite i stavite preko kore vlažnu krpu. Posle oko 3,4 minuta namažite fil po želji i lagano urolajte. Isecite tanko krajeve, a onda secite na komade debljine oko 1, 2 cm i služite.
Bonus video:
Recept za sremačke salčiće