nakon strašne dijagnoze

Kako se sada leči Kejt Midlton? Objašnjeni tretmani princeze od Velsa nakon što je saznala svoju dijagnozu

Kejt Midlton priznala je da boluje od raka, pa objasnila da je podvrgnuta preventivnoj hemioterapiji nakon dijagnoze.

Kejt Midlton je u video-poruci otkrila detalje svoje bolestifoto: Splashnews / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Nakon što je otkriveno da je Kejt Midlton, princezi od Velsa, dijagnostikovan karcinom, ona je u video-poruci kojom se obratila javnosti, između ostalog, otkrila i da je podvrgnuta "preventivnoj hemioterapiji".

 

Naime, princeza je imala abdominalnu operaciju ovog januara, te provela dve nedelje u bolnici, a tada se verovalo da je njeno stanje nekancerozno. Ipak, postoperativna ispitivanja pokazala su da Kejt Midlton ima rak.

 

Od tada se oporavlja u Sandringemu i Vindzoru, a na putu je ka ozdravljenju i oporavku, uz pomoć preventivne hemioterapije. U svojoj poruci Kejt je istakla da je "dobro", kao i da je fokusirana na svoj oporavak, na svoju i na dobrobit svoje dece.

 

Ona je dodala i da je veoma zahvalna svom medicinskom timu koji se brine o njoj, te da joj treba vremena, prostora i privatnosti da u miru završi tretman i oporavi se.

 

Šta je preventivna hemioterapija?

 

Kako navodi  Cancer Research UK, upotreba hemioterapije nakon operacije čiji je cilj da smanji rizik povratka karcinoma u budućnosti naziva se "pomoćnom", odnosno "preventivnom" hemioterapijom.

 

Kejt je u početnim fazama hemioterapijefoto: Shutterstock, stockfour

Hemioterapija cirkuliše kroz telo, ubija ćelije raka koji potiču od tumora pre operacije i putuju u druge delove tela. Ove ćelije se mogu nastaniti u drugim delovima tela i razviti se u nove tumore, kada se zovu "sekundarnim karcinomima" ili metastazama.

 

Doktori mogu da predlože hemioterapiju ako ima šanse da se karcinom proširio ili da se može proširiti u budućnosti. Pomoćna terapija može uključiti i radijaciju, hormonsku terapiju, biološku terapiju, navodi Express informacije sa Nacionalnog instituta za karcinome.

 

FOTO: Splashnews / SplashNews.com / Splash / Profimedia
FOTO: Splashnews / SplashNews.com / Splash / Profimedia
FOTO: Splashnews / SplashNews.com / Splash / Profimedia
FOTO: BBC Studios / Avalon / Profimedia
FOTO: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

KANCER SE NE RAZVIJA PREKO NOĆI Ginekolog apeluje na sve žene da rade OVE TESTOVE: U 70 % slučajeva PAPA TEST JE NORMALAN