čik im odolite!

Za 20 minuta na vašem stolu, SOČNE, A NEMASNE: Prženice iz rerne lepše od onih prženih u dubokom ulju (RECEPT)

Ako su prženice i vaš omiljeni doručak na brzinu, obradovaće vas što postoji i brži i jednostavniji način da ih napravite

Prženice iz rerne mogu da budu veoma sočne, ali manje masnefoto: Chatham172/Shutterstock

Ko god da se setio da uvalja hleb u jaja i isprži ih, smislio je jednu od najlepših mogućih varijanti za ukusan doručak na brzinu, zar ne?


Neko preferira prženice uz sir, ajvar i suhomesnato, neko ih radije jede uz džem ili čokoladni krem, a koji god da je vaš omiljeni način – jednostavno su neodoljive!


Ukoliko prženice, ipak, ponekad izbegavate jer se prže u mnogo ulja, dopašće vam se ovaj brzi recept za prženice iz rerne, za koje vam treba daleko manje masnoće, a ukus im je još lepši.

Sastojci:

 

  • 3 cela jajeta
  • 8-10 kriški hleba (jaja će pokriti u zavisnosti od veličine kriške)
  • 6 kašika ulja
  • 9 kašika mleka
  • prstohvat soli

 

Ukusne domaće prženice ispečene u rernifoto: Nina Firsova/Shutterstock

Priprema

  1. Umutite jaja dobro, pa im dodajte mleko i pet kašika ulja. Potom posolite i sve lepo promešajte.
  2. Umačite jednu po jednu krišku hleba, pa ređajte po tanjiru. Ostavite da odstoji malo da hleb lepo upije jaja i da se ocedi.
  3. Ređajte kriške po plehu koji ste prethodno obložili pek-papirom.
  4. Četkicom namažite uljem prženice odozgo.
  5. Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni, oko 20 minuta.

Prijatno!

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.


BONUS VIDEO

Tajne majstora za gulaš