Ako su prženice i vaš omiljeni doručak na brzinu, obradovaće vas što postoji i brži i jednostavniji način da ih napravite
Ko god da se setio da uvalja hleb u jaja i isprži ih, smislio je jednu od najlepših mogućih varijanti za ukusan doručak na brzinu, zar ne?
Neko preferira prženice uz sir, ajvar i suhomesnato, neko ih radije jede uz džem ili čokoladni krem, a koji god da je vaš omiljeni način – jednostavno su neodoljive!
Ukoliko prženice, ipak, ponekad izbegavate jer se prže u mnogo ulja, dopašće vam se ovaj brzi recept za prženice iz rerne, za koje vam treba daleko manje masnoće, a ukus im je još lepši.
Sastojci:
- 3 cela jajeta
- 8-10 kriški hleba (jaja će pokriti u zavisnosti od veličine kriške)
- 6 kašika ulja
- 9 kašika mleka
- prstohvat soli
Priprema
- Umutite jaja dobro, pa im dodajte mleko i pet kašika ulja. Potom posolite i sve lepo promešajte.
- Umačite jednu po jednu krišku hleba, pa ređajte po tanjiru. Ostavite da odstoji malo da hleb lepo upije jaja i da se ocedi.
- Ređajte kriške po plehu koji ste prethodno obložili pek-papirom.
- Četkicom namažite uljem prženice odozgo.
- Pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni, oko 20 minuta.
Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Tajne majstora za gulaš