96. dodela oskara

Da li je CRNA HALJINA modni trend koji je ove godine preplavio crveni tepih? 3 najlepše kreacije na 96. DODELI OSKARA

Da li je moda i ove godine na dodeli Oskara bila puna iznenađenja? Sigurni smo da glamur na ovom događaju nije izostao i da su većinski prevladali snažni, strukturirani oblici kreacija poznatih modnih kuća poput: Versace, Louis Vuitton i Balenciaga.

Eva Longoria na 96. dodeli Oskarafoto: Lumeimages.com / Avalon / Profimedia

Čini se da je crna haljina nepogrešiv izbor za sve velike događaje, pa i ceremoniju kao što je dodela Oskara.

 

Mnoge dame nosile su crne haljine na ovoj svečanosti, a mi vam otkrivamo 3 najlepših crnih haljina, čiji su stil i elegancija nama zapale za oko.

 

Crna duga haljina čini, da se dama koja je nosi, u njoj osećaju elegantno i ženstveno, vizualno je sužava i produžuje njenu figuru, pa nas ni malo ne čudi što su se za ovakav odevni komad opredelile mnoge slavne glumice.

 

3. Eva Longorija

 

Eva Longoria na 96. dodeli Oskarafoto: MediaPunch / INSTAR Images / Profimedia

Eva Longorija je jedna od slavnih glumica koja je prošetala crvenim tepihom na ovogodišnjoj dodeli filmskih nagrada Oscar koja se održala u Dolby Theatru u Los Angelesu.

 

Glumica je zablistala na crvenom tepihu Oscara u nepogrešivoj haljini s potpisom australijske dizajnerke Tamare Ralph.

 

Za ovu priliku odabrala je haljinu sirena kroja u crnoj boji koja je učinila da nejno telo dobije izgled bezvremene siluete peščanog sata.

 

U prvom planu našao se struktuirani dekolte koji otkriva njena ramena, dok je donji deo haljine nešto duži i u potpunosti je sakrio obuću lepe američke glumice i rediteljka.

 

Celokupni izgled dobio je svoju glamuroznu završnicu upečatljivim nakitom iz Bucherera, sa akcentom na dijamantsku ogrlicu, i diskretnim prstenom i minđušama. 

 

2. Sandra Huler

 

Sandra Huler na 96. dodeli Oskarafoto: Kevin Sullivan / Zuma Press / Profimedia

Sličnu vrstu haljine nosila je Sandra Huler, nemačka glumica koja je ove godine bila nominovana u kategoriji najbolje glumice za glumu u filmu Anatomija pada redateljice Justine Triet.

 

Ovom prilikom Huler je odabrala, takođe, usku dugu crnu haljinu naglašenog dekoltea.

 

Kako se čini, ova spektakulrana kreacija u medijima je predstavljena kao - nosiva umestnost, kako su mnogi komentarisali kada su je videli na crvenom tepihu.

 

Sandra Huler na 96. dodeli Oskarafoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

U pitanju je zapanjujuća kreacija modne kuće Schiaparelli poznate po odvažnim kreacijama koje su nosile i mnoge poznate zvezde poput Zendaye i Dua Lipe.

 

Haljina je ta koja u prvi plan stavlja ženstvenu figuru i naglašava struk, što je sa kreacijom poput ove to više nego očigledno. Divna figura Sandre Huler ovim modelom došla je do izražaja i učinila da potpuno zasija ove filmske večeri. 

 

1. Margo Robi

 

Margo Robi na 96. dodeli Oskarafoto: Frederic J. Brown / AFP / Profimedia

Margo Robi je u potpunosti napustila svoju uobičajenu barbi roze boju, koju je sve vreme nosila tokom promicije filma Barbi, što je u potpunosti sve iznenadilo jer su to svi očekivali na ovogodišnjoj dodeli Oskara.

 

Umesto toga prelepa Australijanka nosila je veličanstvenu, crnu Versace hajinu sa šljiokicama koju su neki mediji nazvali — osvetničkom.

 

Ove godine je 33-godišnja glumica nominovana za Oskara u kategoriju za najbolju glumicu za ulogu na filmu BarbiGrete Gerving koji je postao potpuni hit u prethodnoj godini.

 

 

Ova crna haljina golih leđa i bez rukava, ima na sebi efektne detalje u predelu struka, što joj daje veličanstven izgled. Model je iz Versace  kolekcije za  jesen/zimu 2024.

 

Margo Robi na 96. dodeli Oskarafoto: EPA / ALLISON DINNER

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO:

POISTOVEĆUJEMO SE SA RUŽIČASTIM SVETOM: Sociolog objašnjava uzrok ogromne popularnosti filma barbi! Sve je počelo MNOGO PRE FILMA