obavezno probajte

Slatka turska ŠEHEREZADA bez pečenja kora: Neodoljivo kremasta torta gotova za 20-30 minuta

Ako niste ljubitelj pečenja kora za torte, ova brza varijanta popularne poslastice sigurno će vam se dopasti

Torta Šeherezada s keksom umesto pečenih kora (ILLUSTRACIJA)foto: Dream79/Shutterstock

Torta Šehezerada spada u domaće slatkiše zgodne za svaku priliku, a ovaj recept s keksom posebno je praktičan i jednostavan!


U pitanju je dezert koji svima uspeva, pravi se od fila od pudinga i keksa umočenog u mleko, a poseban šmek daju mu slojevi od slatke pavlake.


Spada u najbrže torte, a čak i ako ste sporiji u kuhinji neće vam oduzeti više od 30 minuta.

Sastojci:

 

  • 1 l mleka
  • 600 g keksa po izboru
  • 400 ml slatke pavlake
  • 200 g šećera u prahu
  • 10 kašika šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 3 kesice pudinga od karamele ili vanile

 

Torta Šeherezada s keksom umesto pečenih kora (ILLUSTRACIJA)foto: Shutterstock / Dream79

Priprema

  1. Odvojte 100 ml mleka sa strane i u tome razmutite puding iz kesice.
  2. Umutite margarin sa šećerom u prahu.
  3. Ostatak mleka skuvajte, pa kad krene da ključa, sklonite sa strane, umešajte u to razmućen puding i vratite na vatru dok se ne zgusne. Dodajte u to umućen margarin sa šećerom u prahu.
  4. Umutite slatku pavlaku u šlag.
  5. Na dno kalupa za torte ređajte keks umočen u mleko, pa preko nanesite fil od pudinga. Potom stavite šlag, pa ponovo keks i tako ponavljajte dok ne utrošite sav materijal.
  6. Poslednji sloj treba da bude red keksa koji niste umočili u mleko.
  7. Po želji ukrasite rendanom čokoladom, šarenim mrvicama, suvim voćem, mlevenim orašastim plodovima...

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Neobična i brza poslastica