pouzdana

Neodoljiva DUGME TORTA gotova za samo 30 minuta: Pravi se jednostavno, izgleda dekorativno, a zgodna je za sve prilike

0

Ova čokoladna poslastica nazvana je "dugme" zbog šarenih bombonica koje podsećaju na dugmiće, a jedna je od najbržih domaćih torti koje možete praviti i za rođendane i druga slavlja

Čokoladna DUGME TORTA sa šarenom dekoracijom
Čokoladna DUGME TORTA sa šarenom dekoracijomfoto: Richard Evans/Shutterstock

Da biste počastili sebe, svoju porodicu ili goste nezaboravnim dezertom, ne treba da provedete sate u kuhinji!

 

U tome vam može pomoći za recept za brzu domaću tortu po uzoru na složenije poslastičarske podvige, čokoladnu fantaziju sa slatkim i čvrstim korama, uz dodatak gustog i kremastog fila.

 

Na kraju završite šarenim bombonicama zahvaljujući kojima će izgledati još lepše, a po želji je sa strane možete ukrasiti čokoladnim keksom, piškotama itd.

Čokoladna DUGME TORTA

 

Sastojci


Za kore:

 

  • 190 g brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 150 g šećera u prahu
  • 2 kašike meda
  • 2 jajeta
  • 150 ml ulja
  • 150 ml mleka


Za fil:

 

  • 50 g kakao praha
  • 2-3 kašike tople vode
  • 50 g putera
  • 200 g šećera u prahu

 

Čokoladna torta sa šarenim bombonama nazvana dugme
Čokoladna torta sa šarenim bombonama nazvana dugmefoto: Gary Perkin/Shutterstock

Za dekoraciju:

  • 100 g čokolade
  • 2 kašike ulja
  • šarene bombonice


Priprema

 

  1. Zagrejte rernu na 160 stepeni, podmažite uljem i obložite pek-papirom dva kalupa za torte.
  2. Pomešajte prosejano brašno, sodu bikarbonu, kakao, prašak za pecivo i šećer u prahu. U odvojenoj posudi pomešajte umućena jaja, mleko, ulje i med, dobro razmutite, pa to postepeno dodajte suvim sastojcima uz mućenje mikserom.
  3. Kad bude dobro umućeno, sipajte po pola od smese u plehove, pa pecite 25-30 minuta dok ne dobijete čvrstu koru. Uklonite pek-papir, okrenite i ostavite da se hladi na rešetkama u šporetu.
  4. Za to vreme pomešajte toplu vodu s kakao prahom, pa dodajte prethodno umućen puter i šećer u prahu i mutite dok ne dobijete gust fil.
  5. Time ravnomerno namažite jednu koru, pa preklopite drugom.
  6. Otopite čokoladu sa uljem, pa time prelijte tortu. Dok je još toplo, pospite šarenim bombonicama, a možete dodati i šarene mrvice, mrvljeni čokoladni keks, sve što imate u kući!

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

BONUS VIDEO

Recept za pileća krilca sa pivom 

 

makonda-tracker