bez jaja, ulja...

MEKANE kao pena, a idu i uz slatko i uz slano: LEPINJICE od samo 2 sastojka koje ćete jesti za doručak, ručak i večeru

Isprobajte recept za preukusne lepinjice koje možete filovati i slanim i slatkim nadevom.

Preukusne lepinjice s grčkim jogurtom su poslastica svake trpezefoto: Africa Studio/Shutterstock

Kada nemate domaći hleb u kući ili želite da pravite sendviče sa najukusnijim lepinjicama, ne morate da idete u pekaru.

 

Za ukusne lepinjice zapravo su vam potrebna svega dva glavna sastojka, a po želji možete dodati i susam.

 

Najjednostavnije lepinjice

 

  • 140g brašna
  • 140g grčkog jogurta


plus

 

  • kašičica praška za pecivo
  • malo soli (oko pola kašičice)
  • još malo grčkog jogurta 
  • malo susama

 

Grčki jogurt je, pored brašna, glavni sastojak ovih ukusnih lepinjicafoto: Dani Vincek/Shutterstock

 

Priprema:

  1. Pomešajte brašno i grčki jogurt.

  2. Dodajte prašak za pecivo i so i zamesite testo.

  3. Zasecite krst po lopti testa i podelite na četiri jednaka dela.

  4. Formirajte lepinjice. Oblikujete ih i premažite s malo grčkog jogurta (otprilike, jedna kašičica) i susamom po želji.

  5. Pecite u već zagrejanoj rerni oko pola sata na 180 stepeni, ili dok ne porumene.

  6. Filujte krem sirom, suhomesnatim, pavlakom ili kremom, džemom...

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

SRPSKA RADNIČKA HRANA ZA KOJU ZNA CEO SVET: Pogledajte kako se pravi tradicionalna UŽIČKA KOMPLET LEPINJA (KURIR TELEVIZIJA)