njami

Može s mesom, može bez, podjednako je ukusan: Recept za GRAVČE NA TAVČE po receptu glumice Miljane Gavrilović

Idealan ručak za nekoliko dana, što ga više podgrevate sve je  ukusniji i kremastiji 

GRAVČE NA TAVČE PO RECEPTU MILJANE GAVRILOVIĆfoto: Instagram / miljanagavrilovic

Domaćice najviše vole ona jela koja mogu da se spreme za nekoliko dana, jer im ona štede i vreme i novac. Pasulj, grašak, boranija su samo neka od njih, a ako ih spremite na starinski način vaši ukućani će sigurno biti oduševljeni.

 

Jedno od omiljenih starinskih jela je i Gravče na tavče, makedonski specijalitet koji su prigrlili narodi mnogih drugih nacija. Tako se i na srpskoj trpezi često nađe ovo jelo, a jedna od naših mladih glumica ga sprema na sebi svojstven način. 

 

Miljana Gavrilović je otkrila kako ona sprema ovo ukusno jelo, a mi taj recept delimo sa vama.

 

 

Potrebno je:

 

  • pola kilograma mladog pasulja
  • 2 glavice crnog luka
  • malo ulja
  • 2 šargarepe
  • začini po želji
  • 2 kašike projinog brašna
  • ko voli crvena paprika

Priprema:

Skuvati 1/2kg mladog pasulja. Dve glavice crnog luka iseckati i udinstati na malo ulja. Dodati dve narendane šargarepe, začine po želji (so, crni i beli biber, mlevenu papriku, lovorov list) i na kraju dodati skuvani pasulj.

 

Prebaciti u tavče (manju posudu od pečene gline ili ako pravite veću količinu u sač). U jednu šolju vode rastvoriti dve ravne kašike prosejanog projinog brašna (belo kukuruzno) preliti preko pasulja i promešati.

 

Dodati po koju crvenu suvu papriku i peći u rerni na 200’C oko pola sata 40 minuta. Prijatno!

 

Bonus video:

Glumica otkrila svoj najveći porok