prste da poližete!

Najjednostavniji recept za FAŠIRANE ŠNICLE: Prave se brzo i lako, a idu uz krompir, pirinač, grašak...

Ako nemate ideju šta možete da pripremite za sutrašnji ručak, predstavljamo vam recept kome ćete se vraćati bar jednom nedeljno

Najbrže faširane šnicle s minimum sastojakafoto: OlegD/Shutterstock

Postoji mnogo različitih recepata za pripremu domaćih faširanih šnicli, pa se tako u smesu za njih može dodati pavlaka, sir i još mnogo, mnogo toga.


U pitanju je pouzdano jelo posle kog nema praznog stomaka, a odlično se kombinuje s krompirom na sve načine, kuvanim graškom ili barenim pirinčem.


Mi vam danas predstavljamo najjednostavniji i pouzdan recept za faširane šnicle, bez previše komplikovanja i mnogo sastojaka, s kojima nema greške.

Sastojci:

 

  • 300 g mlevenog mesa
  • 3 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 jajeta
  • 3 čena belog luka
  • 1 čaša mlake vode
  • ulje po potrebi


Priprema

  1. Umutite jaja, pa im dodajte mleveno meso i dobro promešajte.
  2. Potom dodajte brašno i prašak za pecivo, zamesite rukama.
  3. Dodajte sitno seckan beli luk, pa mesite uz postepeno dodavanje vode dok ne dobijete finu smesu.
  4. Dobro zagrejte ulje, pa uzimajte od smese "testo" kašikom, oblikujte šnicle i pržite s obe strane.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Leskovački uštipci i urnebes salata