recept

Keks & čokolada za PRAVO UŽIVANJE! Oblanda BOŽIĆNA BAJKA idealan je slatkiš za praznične dane

Isprobajte recept za Božićnu bajku, oblandu s keksom i čokoladom koja očarava ukusom.

Oblanda Božićna bajka lako se pravi, a u ukusu se uživa dugofoto: WR7/Shutterstock

Zasladite se posle božićnog ručka oblandama u kojima dominira ukus keksa i čokolade!

 

Sastojci:

 

  • 3 jaja
  • 200 g šećera
  • kora od 1 pomorandže
  • 250 g putera
  • 200 g šećera
  • 20 g čokolade za kuvanje
  • kašičica cimeta
  • par kapi arome ruma
  • 310 g mlevene plazme

 

Priprema

  1. Umutimo jaja, šećer i koru pomorandže dok se ne dobije lepa kremasta masa. Nakon toga prebaciti u šerpicu i na tihoj vatri kuvati fil.
  2. Nakon nekih 10-15 minuta isključite šporet i dodajte puter i čokoladu.
  3. Kad se to istopi dodajte 200 g seckanih oraha, 1 kašičicu cimeta i par kapi arome ruma. Sve lepo izmešajte špatulom i dodajte plazmu. Dobro izmešajte i fil je gotov.
  4. 2 kore oblande prepolovite na pola, dobićete 4 dela. Ređajte oblandu, namažite fil, pa oblandu, pa fil i tako do kraja.
  5. Na kraju stavite nešto teško odozgo i stavite na hladno mesto i neka stoji dok se ne stegne dovoljno.

 

Recepti Brigita Husić

 

Bonus video

Božićne puslice