recept

Bez dodatog šećera, domaće, od par sastojaka: Posna ČOKOLADNA ŠLJIVOPITA koju možete služiti i na slavskoj trpezi

Ako tražite brzi recept za slavsku trpezu ili dane posta, ova čokoladna pita biće vrhunski slatkiš bez muke.

Čokoladne poslastice uz pravi recept mogu da se jedu i u danima postafoto: Creative Family/Shutterstock

Domaće pite su mnogima omiljena đakonija i u danima posta, jer i sa posebnom recepturom možemo pripremiti najukusnije specijalitete. Bilo da pravite slatku ili slanu pitu, mnogo je recepata koje možemo isprobati bilo da želimo da obradujemo ukućane, goste ili da poslužimo na slavskoj trpezi.

 

Ova posna pita sa čokoladom i suvim šljivama ima odličan ukus, ne dodaje se beli šećer u nadev, a veoma je slasna, slatka i sočna.

 

Uz to, treba vam svega par sastojaka.

Sastojci

 

  • pakovanje (500 gr) tankih kora (za baklavu)
  • 2 velike štangle crne čokolade
  • 300 gr suvih šljiva
  • 100 gr suvog grožđa
  • 100 gr seckanih oraha


Priprema:

  1. Očistite suve šljive od koščica, prelijte ih sa 200 ml vode, pa uz suvo grožđe prodinstajte oko pet minuta.
  2. Dodajte pred kraj čokoladu, pa lepo sjedinite. Dodajte seckane orahe kad sklonite sa šporeta.
  3. Kore raširite, nauljite prvu, pa preko stavite drugu, koju ćete takođe malo premazati uljem i sipati na dno nadev. Napravite rolnicu i ređajte u podmazan pleh.
  4. Premažite uljem i pecite na 200 stepeni oko 35-40 minuta, dok ne porumene.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU!