i zdravi i preukusni

Najukusniji SLANI MAFINI bez glutena, ulja i suvišnih kalorija: Projice po receptu Novaka Đokovića gotove za 15 minuta

Poznato je da se Nole zdravo hrani, a evo šta se baš često nađe na njegovoj trpezi 

NOLETOV RECEPT ZA BEZGLUTENSKE MAFINE SA BLITVOM foto: Nenad Kostić / Shutterstock

Najbolji teniser sveta Novak Đoković veoma vodi računa šta unosi u svoje telo. Čak i kada ne trenira Novak se trudi da se na njegovom tanjiru nađu zdrave, ali ukusne namirinice.

 

Zbog toga on često bira slane mafine, koji se prave bez belog brašna, pa samim tim u njima nema ni trunke glutena. Kada im se dodaju zdravi sastojci poput blitve postaju prava superhrana kakva je i potrebna našem asu. 

 

Ukoliko i vi želite da probate najlepše slane mafine po receptu Novaka Đokovića pogledajte šta je to što vam je od sastojaka potrebno. 

 

Potrebno je: 

 

  • 2 jajeta
  • 1 čaša kisele vode
  • pola čaše ulja
  • prašak za pecivo
  • 1 čaša kukuruznog brašna
  • čaša palente
  • pola kašičice soli
  • 200 g blitve

 

MAFINI PO RECEPTU NOVAKA ĐOKOVIĆA foto: Shutterstock / nblx

Prirpema:

 

Umutiti jaja, pa dodati ostale sastojke. Blitvu samo kratko probariti i iseckati na sitne kockice. Nakon toga sve lepo sjedinite i sipajte u kalupe za mafine, pa pospite susamom ili drugim semenkama po želji. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 15 minuta, a potom ostavite još malo u rerni koju ste isključili da se dopeku. 

 

Napomena: mnogi su se pitali da li je prašak za pecivo bez glutena i odgovor je DA. On se pravi od sode bikarbone i limunkse kiseline i samim tim ne sadrži gluten. 

 

Bonus video:

Recept za zdrave mafine