jelenin recept

Šta doručkuju deca Jelene i Novaka? Omiljeni obrok za početak njihovog dana obiluje nutrijentima, a sprema se superlako

0

Jelena i Novak Đoković vode računa o zdravoj i izbalansiranoj ishrani, a to su preneli i na decu Stefana i Taru.

Jelena i Novak Đoković ukazuju na značaj zdrave ishrane
Jelena i Novak Đoković ukazuju na značaj zdrave ishranefoto: Nenad Kostić

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i njegova supruga Jelena Đoković veoma vode računa o zdravoj ishrani, o čemu su mnogo puta javno govorili i ukazivali na njen značaj za telo.

 

Jelena je otkrila jednom prilikom da ne jede meso, ribu, šećer i mlečne proizvode, te da se njena ishrana 70% bazira na sirovoj hrani, a 30% na kuvanoj, te da jede supu, testeninu, kinou, pirinač. Jelena izbegava gluten, iako nema problema s njim, ali ga radije izbegava.

 

Jelena je jednom prilikom otkrila kakav doručak često sprema Stefanu i sebi, a reč je o mešavini semenki sa kokosovim mlekom.

 

— Nekad su različite proporcije, ali manje-više je uvek isto: čia semenke,

konoplja, maka semenke, dud, lan, kakao, kokos, kamu mamu, vanila i ovas plus kokosovo mleko. Sutra ću samo dodati sveže voće i sveže ceđen voćni sok uz ovo — napisala je Jelena svojevremno i pokazala fotografiju doručka koji se priprema noć ranije, tako što se preko navedenih namirnica nalije kokosovo mleko, pokrije i ostavi da odstoji do jutra.

 

Jelena Đoković preferira sirovu ishranu, a obroke sprema noć ranije
Jelena Đoković preferira sirovu ishranu, a obroke sprema noć ranijefoto: Antonio Ahel/ATAImages

Kada je Stefan još bio mali, Jelena je pričala da najviše voli da mu sprema pire od banana i avokada, a tada je istakla da hranu po potrebi zasladi medom, javorovim sirupom, rogačem u prahu ili sirupom agave.

 

Volim sve da spremim uveče, jer jer moj mališan jutranja ptičica puna energije čim se probudi. Zato planiram jutarnje obroke za sve nas u večernjim satima. Potrebno mi je pet minuta — govorila je Jelena svojevremeno.

 

 

Premda je Stefan kao mali imao ishranu s ribom i mesom, kasnije je prešao na biljnu ishranu, dok je Tara od početka na biljnoj ishrani.

 

 Stefan je imao normalnu ishranu sa mesom i ribom prvih godinu i po dana, a onda je prešao na biljnu ishranu i mnogo je dobro i mnogo je zdrav, a Tara je od početka do kraja, samo na biljnoj ishrani, hvala bogu nikada nismo imali problema sa njenim zdravljem. Deca su potpuno na biljnoj ishrani, bez ikakvih problemčića, jedu krompire kao ludi i krastavce i šargarepe. Dosta im dajem i smutije i zeleniš, sve to izblendam, neka deca su geniji i odmah sve jedu, moja deca ne jedu još zelene salate, ali ne paničim, jer im to dajem kroz suplementaciju ili šejkove. I ne pržimo, već kuvamo, jedu kuvani krompir ili pire — objasnila je Jelena jednom prilikom.

 

Deca Đokovića su na biljnoj ishrani
Deca Đokovića su na biljnoj ishranifoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia


 

Bonus video

brahimović gleda Novaka dok trenira u teretani

 

makonda-tracker