Od neuobičajenih sastojaka, ova varijanta sarmi je nešto što svaki ljubitelj patlidžana treba da proba – u pitanju su sočne i zasitne rolnice fenomenalnog ukusa
Popularna glumica Srna Lango odlična je kuvarica, a jednom prilikom je podelila svoj porodični recept za sarme od patlidžana, koji vam može biti sjajna ideja za ručak u danima praznika.
Imajte u vidu da ovo jelo nije posno, jer glumica koristi pileće belo meso i neutralnu pavlaku, ali te sastojke možete zameniti dinstanim pečurkama i posnom pavlakom i dobiti neodoljiv ručak savršen za Božićni post.
Kako je otkrila u emisiji "Praktična žena" na TV Pink, ona nema običaj da utapka ubrusima patlidžan da pokupi višak tečnosti jer obožava ukus ovog povrća, a nije primetila ni razliku u ranijem soljenju radi razbijanja gorčine.
Sarme od patlidžana i piletine po receptu Srne Lango
Sastojci:
- 1 plavi patlidžan
- 1 glavica crnog luka
- 1-2 crvene paprike
- 400 g belog mesa
- mlevena paprika
- suvi začin
- 200 ml neutralne pavlake
- so
Priprema
- Isecite patlidžan na šnite i posolite, pa ostavite da odstoji da izađe gorčina i utapkajte papirnim ubrusom da uklonite višak tečnosti.
- Iseckajte piletinu na tračice, stavite na šnitu patlidžana, pa urolajte kao sarmicu i ređajte po dnu podmazane tepsije.
- Preko pospite začine, pa neseckajte crni luk i papriku, pa ponovo začinite.
- Preko svega prelijte neutralnu pavlaku.
- Pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
BONUS VIDEO
Piletina koja budi čula