(RECEPT)

U nekoliko koraka, bez kupusa i mlevenog mesa: Superslasne SARMICE Srne Lango koje morate da probate

Od neuobičajenih sastojaka, ova varijanta sarmi je nešto što svaki ljubitelj patlidžana treba da proba –  u pitanju su sočne i zasitne rolnice fenomenalnog ukusa

Recept Srne Lango za sarme od patlidžanafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Popularna glumica Srna Lango odlična je kuvarica, a jednom prilikom je podelila svoj porodični recept za sarme od patlidžana, koji vam može biti sjajna ideja za ručak u danima praznika.

 

Imajte u vidu da ovo jelo nije posno, jer glumica koristi pileće belo meso i neutralnu pavlaku, ali te sastojke možete zameniti dinstanim pečurkama i posnom pavlakom i dobiti neodoljiv ručak savršen za Božićni post.

 

Kako je otkrila u emisiji "Praktična žena" na TV Pink, ona nema običaj da utapka ubrusima patlidžan da pokupi višak tečnosti jer obožava ukus ovog povrća, a nije primetila ni razliku u ranijem soljenju radi razbijanja gorčine.

Sarme od patlidžana i piletine po receptu Srne Lango


Sastojci:

 

  • 1 plavi patlidžan
  • 1 glavica crnog luka
  • 1-2 crvene paprike
  • 400 g belog mesa
  • mlevena paprika
  • suvi začin
  • 200 ml neutralne pavlake
  • so


Priprema

  1. Isecite patlidžan na šnite i posolite, pa ostavite da odstoji da izađe gorčina i utapkajte papirnim ubrusom da uklonite višak tečnosti.
  2. Iseckajte piletinu na tračice, stavite na šnitu patlidžana, pa urolajte kao sarmicu i ređajte po dnu podmazane tepsije.
  3. Preko pospite začine, pa neseckajte crni luk i papriku, pa ponovo začinite.
  4. Preko svega prelijte neutralnu pavlaku.
  5. Pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

BONUS VIDEO

Piletina koja budi čula