Ljubitelji testenine će se oduševiti.
Voditeljka Ena Popov voli da sprema hranu za svoje najmilije.
Često na svojim društvenim mrežama deli recepte za jela koja priprema, a sada je pokazala kako priprema čuvenu limun-pastu.
- Što bi rekla Sofija Loren Radije ću da jedem pastu i pijem vino, nego da nosim veličinu O. O Sofi draga, koliko te samo razumem i zato sam danas, između ostalog, pravila limun-pastu baš po njenom receptu - napisala je Ena ispod objave i dodala:
- Recept za limun-pastu minimalno sam modifikovala, te sam dodala i malo belog vina, što nije uobičajen sastojak, i nikako nisam pogrešila jer je ukus neverovatan - poručila je voditeljka.
Sastojci:
- 250 g špageta
- 60 g maslaca
- 3 čena belog luka
- korica 3 limuna
- 60 ml soka od limuna
- so, biber
- 35 g rendanog parmezana
- malo belog vina
Priprema:
U duboki tiganj stavite puter,a kada se otopi,dodajte beli luk pa dinstajte na tihoj vatri.
Potom dodajte korice limuna. Promeštajte i ostavite nekoliko minuta da krčka, pa dodajte sok od svežeg limuna, so, biber i malo belog vina.
Kada se to sve sjedini, dodajte obarenu testeninu i pomešajte da lepo upije sos i bude sočna.
Kada sipate u tanjir, pospite rendanim parmezanom.
BONUS VIDEO
Kako ocediti pastu