Zlatno mleko je sve popularnije u svim delovima sveta. Osim što je veoma ukusno, ono i jje ako dobro po naš organizam.
Recept za zlatno mleko vuče poreklo iz Indije i sve je popularnije u svetu.
Neki ga zovu i mleko od kurkume, a poznato je kao izuzetno zdravo piće, pošto glavni sastojci imaju dosta antioksidansa.
SASTOJCI
- pola šolje mleka
- kurkuma - jedna mala kašika
- mali komad izrendanog svežeg đumbira ili pola male kašike đumbira u prahu
- cimet u prahu - pola male kašike
- mleveni crni biber - samo malo sa prsta stavite
- meda - jedna mala kašika
UPUTSTVA
Proces pripreme je veoma lagan. Pomešajte sve sastojke u jednoj manjoj posudi i stavite na ringlu sve dok ne proključa.
Onda smanjite jačinu i kuvajte još desetak minuta odnosno sve dok ne počnete da se osećate miris.
Uzmite cediljku i procedite tečnost. Dodajte i malo cimeta, bukvalno sa prsta.
Zlatno mleko može da stoji od četiri do šest dana u frižideru, ali je preporuka da ga zagrejete pre konzumiranja.
Bonus video: