Ukoliko postite dobro zapamtite ovaj recept, jer će vam se sigurno dopasti
Pevačica Ana Bekuta godinama je na muzičkoj sceni, a osim po sjajnom glasu poznata je i po ukusnim specijalitetima koje rado sprema za članove svoje porodice.
Ana često kuva veoma ukusna jela, koja mnoge podsećaju na detinjstvo. Ipak, tokom posta, ona zna da spremi i delicije na kojima bi joj pozavideli i vrhunski kuvari.
Jedan od njih je i punjeni krompir, koji je neizostavan deo trpeze za vreme posta. Evo šta vam je potrebno za pripremu ovog jela.
Sastojci:
- 600 g krompira
- 300 g morskih plodova
- 200 g paradajza
- 3 čena belog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 ml limunovog soka
- so i biber
Priprema:
Krompir prvo dobro operite kako biste uklonili svu nečistoću. Zatim ga skuvajte u ljusci, ali vodite računa da ga ne prekuvate. Nakon toga ga oljuštite i presecite na pola, pa ga izdubite.
Polovine krompira ređajte u pleh obložen pek papirom, pa ga punite morskim plodovima, koje ste prethodno propržili na malo belog luka i maslinovog ulja uz dodatak paradajz pelata i peršunovog lista.
Zapecite u rerni i uživajte u posnom ručku koji je prava magija za nepca.
Bonus video:
Piletina koja budi sva čula