njami, ukusno

Idealan u vreme posta, toliko ukusan da ćete ga odmah smazati: Punjeni krompir po receptu Ane Bekute je raj za nepca

0

Ukoliko postite dobro zapamtite ovaj recept, jer će vam se sigurno dopasti 

PUNJENI KROMPIR RECEPT ANE BEKUTE
PUNJENI KROMPIR RECEPT ANE BEKUTEfoto: Shutterstock / eugena-klykova

Pevačica Ana Bekuta godinama je na muzičkoj sceni, a osim po sjajnom glasu poznata je i po ukusnim specijalitetima koje rado sprema za članove svoje porodice.

 

Ana često kuva veoma ukusna jela, koja mnoge podsećaju na detinjstvo. Ipak, tokom posta, ona zna da spremi i delicije na kojima bi joj pozavideli i vrhunski kuvari.

 

Jedan od njih je i punjeni krompir, koji je neizostavan deo trpeze za vreme posta. Evo šta vam je potrebno za pripremu ovog jela.

 

 

Sastojci:

 

  • 600 g krompira
  • 300 g morskih plodova
  • 200 g paradajza
  • 3 čena belog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 ml limunovog soka
  • so i biber

 

POSNI PUNJENI KROMPIR RECEPT
POSNI PUNJENI KROMPIR RECEPT foto: Billion Photos/Shutterstock

Priprema:

 

Krompir prvo dobro operite kako biste uklonili svu nečistoću. Zatim ga skuvajte u ljusci, ali vodite računa da ga ne prekuvate. Nakon toga ga oljuštite i presecite na pola, pa ga izdubite.

 

Polovine krompira ređajte u pleh obložen pek papirom, pa ga punite morskim plodovima, koje ste prethodno propržili na malo belog luka i maslinovog ulja uz dodatak paradajz pelata i peršunovog lista. 

 

Zapecite u rerni i uživajte u posnom ručku koji je prava magija za nepca. 

 

Bonus video:

 

Piletina koja budi sva čula 

 

makonda-tracker