Isprobajte recept za slanu oblandu sa šunkom i pavlakom, idealno slavsko predjelo.
U vreme slava, mnoge domaćice vole da pripreme što lepše i raznovrsnije predjelo i oduševe goste.
To možete učiniti i ako isprobate neke od odličnih, a laganih recepata s brzom pripremom, na primer, uz neke slane torte ili slane kuglice.
Slatka oblanda mnogima je nezaobilazna kada su u pitanju sitni kolači, ali nema razloga da ne isprobate i slanu varijantu, fenomenalan izbor za sve prilike, za meze ili običnu večeru za ukućane ili posluženje za goste.
Sastojci
- 1 pakovanje oblandi
- 200 g majoneza
- 2 čaše kisele pavlake
- 650 g šunke
- 650 g feta sira
- 2 kriške tvrdog sira
- 100 g kačkavalja za rendanje
Priprema
Feta sir i tvrdi sir izmrvite zajedno i pomešajte s majonezom.
Šunku naseckajte na sitno ili je izrendajte, pa je pomešajte s pavlakom.
Oblandu premazati prvim filom, pa onda drugim filom.
Ponavljajte postupak dok imate materijala.
Poslednju oblandu premažite drugim filom ili samo običnom pavlakom, pa po vrhu pospite rendani kačkavalj.
Bonus video
NAJBOLJI RECEPT ZA PITU SA MESOM I PALAČINKE! Sin Dejan umalo da osvojio 10.000 dinara u najzabavnijoj kulinarskoj emisiji!