Džejmi Oliver ima sjajan savet za brzinsko čišćenje đumbira bez noža.
Đumbir je zdrava namirnica i veoma korisna za zdravlje, osim toga što jelima daje izvrsnu aromu.
Đumbir obiluje hranljivim materijama, a u 100 grama ima oko 80 kalorija, 18 grama ugljenih hidrata, 1,8 grama proteina i veoma malo masti, tek oko 9,75 grama.
U đumbiru se nalaze značajne količine vitamina A, B kompleksa, C, D, E, K, zatim su tu kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum, natrijum, folati, cink, bakar... Doduše, koliko god bio zdrav, postoje grupe ljudi koje moraju biti oprezni s konzumacijom.
Nije tajna koliko je đumbir zdrav i koristan. Međutim, kada ga sečemo, mnogima od nas ne polazi za rukom da ga dobro očistimo, a da ne odbacimo veći deo ploda.
Baš zato, čuveni kuvar Džejmi Oliver ima jednostavnu metodu za čišćenje đumbira, koju je podelio u jednom videu, a ne treba vam više od 60 sekundi.
Sve što vam je potrebno jeste kašičica.
On je kašičicom oljuštio koru đumbira vrlo brzo i jednostavno.
Ako ga čistite nožem, onda preporučuje da koru režete na trake, a onda te trake možete osušiti i potom staviti u čaj.
Ovako on to radi: