pravi se očas posla

Čokoladni SENDVIČ-KOLAČ od jednog jajeta: Savršen za i slavu i kao posluženje posle ručka (RECEPT)

Kojim god povodom da pravi ovu čokoladnu poslasticu, nećete se pokajati – ne treba vam mnogo vremena, a rezultat je čokoladni oblačić na dezertnom tanjiru

Mekani čoko-sendvič za sve prilikefoto: @quicksimpledelicious1/YouTube Printscreen

Za veoma ukusan, sočan, mekan i prijatan čokoladni kolač potrebna vam je jedna tanka kora od koje možete napraviti dve, kakao namaz i ljubav prema slatkišima!

 

Ovaj fenomenalni dezert pravi se veoma jednostavno, a u zavisnosti od toga kako ga sečete, možete ga služiti u raznim prilikama. Ako ga isečete na vrlo tanke štangle, može da se servira i kao sitan kolač na slavskoj trpezi, a inače je savršen za svaki dan, posle ručka.

 

Najbolje od svega je što se pravi vrlo jednostavno!

Recept za čoko-sendvič

 

Sastojci:

 

  • 1 celo jaje
  • prstohvat soli
  • 150 g šećera
  • 140 ml ulja
  • 200 ml mleka
  • 220-230 g brašna
  • 2,5 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašika sirćeta
  • 3 kašike čokoladnog namaza po ukusu
  • 300 g crne čokolade

 

Čokoladni sendvič od dve korefoto: @quicksimpledelicious1/YouTube Printscreen

Priprema

 

  1. Sipajte u činiju jaje, pa dodajte malo soli, vanilin šećer i šećer i sve to dobro umutite žicom, pa onda i mikserom dok ne dobijete finu i glatku kompaktnu smesu.
  2. Postepeno dodajte ulje i mleko uz neprestano mućenje, a zatim ubacite i prosejano brašno i prašak za pecivo, pa lepo promešajte dok se ne sjedini.
  3. Sipajte i kašiku sirćeta, pa promešajte.
  4. Izlijte ovu smesu u pravougaonu posudu za pečenje obloženu pek-papirom i ravnomerno je rasporedite.
  5. Pecite 15-20 minuta u rerni zagrejanoj prethodno na 180 stepeni.
  6. Izvadite i uklonite pek-papir, pa presecite koru na dve jednake polovine.
  7. Namažite na jednu polovinu čokoladni krem (dodajte više po želji), pa preklopite drugom polovinom kao sendvič i stavite u frižider na pola sata.
  8. Secite na kocke ili na štanglice.
  9. Otopite crnu čokoladu, pa umačite ili prelijte jedno po jedno parče i ređajte po tacni obloženoj pek-papirom da se lepo ocedi višak čokolade.

Pogledajte video tutorijal

 

Stavite u frižider da se stegne. Po želji ukrasite preostalom čokoladom, šarenim mrvicama, rendanom belom čokoladom, mlevenim orašastim plodovima...

 

BONUS VIDEO

Napoleon torta