Kojim god povodom da pravi ovu čokoladnu poslasticu, nećete se pokajati – ne treba vam mnogo vremena, a rezultat je čokoladni oblačić na dezertnom tanjiru
Za veoma ukusan, sočan, mekan i prijatan čokoladni kolač potrebna vam je jedna tanka kora od koje možete napraviti dve, kakao namaz i ljubav prema slatkišima!
Ovaj fenomenalni dezert pravi se veoma jednostavno, a u zavisnosti od toga kako ga sečete, možete ga služiti u raznim prilikama. Ako ga isečete na vrlo tanke štangle, može da se servira i kao sitan kolač na slavskoj trpezi, a inače je savršen za svaki dan, posle ručka.
Najbolje od svega je što se pravi vrlo jednostavno!
Recept za čoko-sendvič
Sastojci:
- 1 celo jaje
- prstohvat soli
- 150 g šećera
- 140 ml ulja
- 200 ml mleka
- 220-230 g brašna
- 2,5 kašičice praška za pecivo
- 1 kašika sirćeta
- 3 kašike čokoladnog namaza po ukusu
- 300 g crne čokolade
Priprema
- Sipajte u činiju jaje, pa dodajte malo soli, vanilin šećer i šećer i sve to dobro umutite žicom, pa onda i mikserom dok ne dobijete finu i glatku kompaktnu smesu.
- Postepeno dodajte ulje i mleko uz neprestano mućenje, a zatim ubacite i prosejano brašno i prašak za pecivo, pa lepo promešajte dok se ne sjedini.
- Sipajte i kašiku sirćeta, pa promešajte.
- Izlijte ovu smesu u pravougaonu posudu za pečenje obloženu pek-papirom i ravnomerno je rasporedite.
- Pecite 15-20 minuta u rerni zagrejanoj prethodno na 180 stepeni.
- Izvadite i uklonite pek-papir, pa presecite koru na dve jednake polovine.
- Namažite na jednu polovinu čokoladni krem (dodajte više po želji), pa preklopite drugom polovinom kao sendvič i stavite u frižider na pola sata.
- Secite na kocke ili na štanglice.
- Otopite crnu čokoladu, pa umačite ili prelijte jedno po jedno parče i ređajte po tacni obloženoj pek-papirom da se lepo ocedi višak čokolade.
Pogledajte video tutorijal
Stavite u frižider da se stegne. Po želji ukrasite preostalom čokoladom, šarenim mrvicama, rendanom belom čokoladom, mlevenim orašastim plodovima...
BONUS VIDEO
Napoleon torta