miriše na dom

Umutićete je za 5 minuta, a lepšu niste jeli: Mekana PROJA po receptu Dženifer Garner koja danima ostaje sveža

Holivudska glumica bi ovaj kukuruzni hleb umela da napravi u snu, ali svaki put kad ga priprema obavezno pozove mamu da putem ekrana prati svaki korak

Proja po receptu Dženifer Garner je domaće pecivo koje morate da probatefoto: jennifer.garner/Instagram

Američka glumica Dženifer Garner često na Instagramu deli recepte za jela koja priprema svojoj deci Vajolet, Serafini i Samjuelu, koje je dobila s bivšim mužem i čuvenim glumcem Benom Aflekom.


Ona telefonom snima svoj "Kobajagi kulinarski šou" i odlično se provodi, a uglavnom bira jednostavna i klasična domaća jela, pa je tako jednom prilikom na red došla i – proja.


Američki kukuruzni hleb od kukuruznog griza Dženifer, priznaje, uvek priprema uz konsultacije s njenom mamom, budući da je u pitanju recept koji je nasledila od bake i koji se u njenoj porodici prenosi s generacije na generaciju.

Zovem mamu svaki put kad pravim kukuruzni hleb, iako ga imam u svakom kuvaru i prilično sam sigurna da bih mogla da ga napravim u snu. Ali možda će vam gledanje ovog "šoua" pokazati zašto jednostavno volim da zovem mamu – napisla je Dženifer.


Kako je istakla, u pitanju je recept za pecivo koje se pravi očas posla, a ona ga služi za večeru, doručak i užinu, a miriše na dom. Ona je, inače, prema maminim instrukcijama, jede uz puter, ali sigurni smo da će ići sjajno uz ajvar, kisele krastavce, kiselo mleko...

 

Američka proja Dženifer Garner


Sastojci:

 

  • 2 kašike ulja
  • 3/4 šolje kukuruznog griza
  • 1/4 šolje pšeničnog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašika šećera
  • 1/2 kašičica soli
  • 1 celo jaje
  • 1 šolja mlaćenice (možete zameniti jogurtom)


Priprema

  1. Uključite rernu na 220 stepeni, da se greje.
  2. Pomešajte u jednoj činiji kukuruzni griz, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i so.
  3. Dodajte u smesu jedno jaje i sipajte mlaćenicu malo po malo dok testo ne bude ređe od onoga za palačinke.
  4. Sipajte ulje, pa dobro promešajte.
  5. Prelijte u posudu za pečenje, koju ste prethodno podmazali ili obložili pek-papirom.
  6. Pecite dok ne dobije lepu braonkastu nijansu.

Pogledajte "Kobajagi kulinarski šou" Dženifer Garner

BONUS VIDEO

Dženifer Garner se bavi humanitarnim radom