gotovo na brzinu

3 sastojka, 2 minuta posla – i imate predivne SITNE KOLAČE za slavu: Slasne domaće TOBLERONE koje se tope u ustima

Kada je reč o sitnim kolačima za slavsku trpezu, važno je da budu i ukusni i dekorativni, a s ovim čokoladnim trouglićima nema greške

Domaće toblerone sa orašastim plodovima i keksom (ILUSTRACIJA)foto: Absolutely Simple Recipes/Youtube Printscreen

Slatko posluženje na slavi obično su raznovrsni sitni kolači koji su vrlo praktični za serviranje i izgledaju ukrasno na stolu, a najpopularnije su domaće bajadere, vanilice, orasnice...


Međutim, ako želite da probate nešto novo ove godine, obavezno iznenadite svoje goste domaćim tobleronama koje se prave s medom i miluju nepca punim i intenzivnim ukusom.


Za to će vam biti potrebna samo tri sastojka i trouglasti kalup za kolače, a ako ga nemate – sipajte smesu u bilo koji i sigurno će izgledati božanstveno!

 

Sastojci:

 

  • 250 grama čokolade za kuvanje
  • 100 grama meda
  • 80 grama sirovih badema (možete koristiti 40 grama orašastih plodova i 40 grama izlomljenog keksa, ali ne morate)

 

Priprema

  1. Otopite čokoladu u šerpici, pa je pomešajte s medom i mešajte na tihoj vatri još pola minuta.
  2. Potom u do dodajte sitno seckane bademe (ili bilo koje druge orašaste plodove), pa sve dobro promešajte.
  3. Sipajte smesu u trouglasti kalup, pa ga obložite folijom.
  4. Stavite u frižider da odstoji preko noći i da se lepo stegne.
  5. Sutradan secite na trougliće.

BONUS VIDEO

Recept za pirinčane čokoladne kuglice