"apsolutno sramotno"

Nekada je bila njihova MILJENICA: Kraljica Ranija na meti osude Zapada posle intervjua o sukobu Izraela i Palestine

Jordanska kraljica govorila je za CNN o situaciji u Pojasu Gaze i Izraelu, a reakcije javnosti nisu sjajne. Naprotiv, niužu se negativni komentari na račun žene koja je dugo na Zapadu izazivala samo divljenje.

Ranija od Jordana dala je intervju za CNNfoto: Youtube Printscreen, CNN

Kraljica Ranija od Jordana, supruga jordanskog kralja Abdule II, govorila je o ratu na Bliskom istoku za CNN, u intervjuu koji je dala novinarki Kristijan Amanpur.


Lepotica palestinskog porekla, čiji su roditelji izbeglice iz Palestine, od početka izbijanja novih sukova između Izraela i Hamasa poziva svet da zaštiti njen narod, a sada je isti stav ponovila i na američkoj televiziji.


Ranija od Jordana, donedavna miljenica zapadnih medija zbog njenog stila i humanitarnog rada, istakla je da svet ima dvostruke standarde kada je reč o saosećanju sa žrtvama rata.

 

Ona je rekla da "naravno da osuđuje Hamasovo ubijanje izraelskih civila", a većim delom intervjua je pričala o potrebi za podrškom Palestincima i zaustavljanju napada Izraela.


Kako piše Daily Mail, komentari na račun ovih izjava jordanske kraljice mahom su negativni.

 


Poštedi me svog besa dok živiš u luksuzu i odbijaš da primiš palestinske izbeglice – poručila je Alisa Fara Grifin, voditeljka emisije The View, dok je novinarka Kejti Pavlič otišla još dalje i nazvala intervju "apsolutno sramotnim".

 

Ona u potpunosti iskorišćava slobode koje su date ženama na Zapadu dok živi u luksuzu vladajući arapskom zemljom, iznosi nešto neutemeljeno na činjenicama i blati – napisala je na društvenoj mreži Twitter/X Pavličeva.

Komentari čitalaca ispod članaka u zapadnim medijima takođe su vrlo negativni, a naročito se to tiče dela intervjua u kom je kraljica Ranija dovela u pitanje postoje li dokazi da je Hamas "obezglavio bebe".

 

 

BONUS VIDEO

Usijanje o aktuelnoj situaciji