Tako je prosto, a mnogima nije palo na pamet.
Mnogi se pitaju koja je razlika između rižota i pilava. I zaista, ova dva jela jesu dosta slična, a na prvi pogled nekima su čak i skoro identična.
I pilav od pirinča i rižoto su jela koja mogu biti kuvana u vodi, ali ova dva drugačija načina koji daju veoma različite kranje rezultate.
U rižotu, obilna tečnost koja se dodaje tokom procesa kuvanja daje mu kremasti i sočni završetak.
Pilav, s druge strane, zahteva vrlo malo tečnosti i ispada prilično suv jer tokom procesa pripreme sva tečnost isparava.
A zapravo osim sličnih tehnika kuvanja, postoji samo jedna dodatna sličnost između pilava i rižota.
U oba slučaja možete blago tostirati pirinač pre kuvanja ostatka jela. Dakle, kada razmišljate koje jelo od pirinča da napravite kod kuće, najvažnije je da uzmete u obzir koliko vremena imate za pripremu jela.
Zatim razmislite o tome koju teksturu želite da poslužite i skladu sa tim birajte rižioto ili pilav, odnosno više ili manje tečnosti.
Bonus video: