Voditeljka Dragana Katić otkrila je svoj recept za punjene paprike bez mesa.
Voditeljka Dragana Katić jedna je od najpoznatijih TV lica na našim prostorima.
Kada nije u studiji i ne snima emisiju "Nikad nije kasno", onda uživa da provodi vreme kod kuće i da priprema obroke za svoje najmilije.
Ovog puta vam predstavljamo njen recept za punjene paprike bez mesa, koji se sprema veoma brzo i jednostavno, a koji na prvu osvaja sva čula i mami na još.
Sastojci:
- 500 g pirinča
- 2-3 šargarepe
- 1 krompir
- 1 tikvica
- 1/2 l paradajza
- 8 paprika
Priprema:
Paprike oprati i izdubiti. Staviti pirinač da se kuva, a za to vreme izrendati krompir, šargarepuo i tikvicu.
Potom ih dinstati na laganoj vatri.
Kada se izdinsta, dodati pirinač i začine po želji.
Kada se fil ohladi, napuniti paprike, pa u nauljenu vatrostalnu činiju ređati punjene paprike i preliti ih kuvanim paradajzom.
Peći ih na 220 stepeni oko sat vremena, a potom skinuti poklopac i peći još pola sata na 180 stepeni.
BONUS VIDEO
"ŠAŠA POPOVIĆ NIJE HTEO DA ME ZAPOSLI JER SAM BILA DEBELA!" Dragana Katić: Došla sam kod njega u miniću, a on je OSTAO U ŠOKU