Zasitna čorba od pasulja savršena uz tost.
Volite pasulj, a ne ne jedu vam se ni klasičan čorbast, a ni prebranac?
Isprobajte ovaj recept za čorbu od pasulja. Kada je jednom spremite, postaće deo vaše svakodnevne ishrane.
Sprema se veoma jednostavno, a kajmak joj daje poseban ukus koji mame sve gurmane.
Sastojci:
- 150 grama pasulja
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- so po ukusu
- biber po ukusu
- ulje
- 3 čena belog luka
- kašika kajmaka
Priprema:
Iseckati crni luk i šargarepe sitno, pa prodinstati na malo ulja.
Dodati pasulj pa naliti vodu i pustiti da se kuva dok se ne raskuva, što je otprilike dva sata.
Kada je pasulj gotov, onda se izgnječi ili ispasira, pa nalije vodom do gustine koju želite i još malo dokuva.
Kada je čorba gotova, posoli se i pobiberi po ukusu, a na kraju se stavi i kašika kajmaka i sitno isečena tri čena belog luka.
BONUS VIDEO
DA LI STE ZNALI DA ZA NAJBOLJI PASULJ TREBA SAMO JEDAN SASTOJAK?