njami

TAJNI sastojak joj daje poseban ukus i mami NA JOŠ: Gurmanska ČORBA od PASULJA koja okuplja celu porodicu (RECEPT)

Zasitna čorba od pasulja savršena uz tost.

foto: Shutterstock/Di Gregorio Giulio

Volite pasulj, a ne ne jedu vam se ni klasičan čorbast, a ni prebranac? 

 

Isprobajte ovaj recept za čorbu od pasulja. Kada je jednom spremite, postaće deo vaše svakodnevne ishrane.

 

Sprema se veoma jednostavno, a kajmak joj daje poseban ukus koji mame sve gurmane.

Sastojci:

 

  • 150 grama pasulja
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • ulje
  • 3 čena belog luka
  • kašika kajmaka

 

Priprema: 

 

Iseckati crni luk i šargarepe sitno, pa prodinstati na malo ulja.

 

Dodati pasulj pa naliti vodu i pustiti da se kuva dok se ne raskuva, što je otprilike dva sata. 

 

Kada je pasulj gotov, onda se izgnječi ili ispasira, pa nalije vodom do gustine koju želite i još malo dokuva.

 

Kada je čorba gotova, posoli se i pobiberi po ukusu, a na kraju se stavi i kašika kajmaka i sitno isečena tri čena belog luka. 

 

BONUS VIDEO

 

DA LI STE ZNALI DA ZA NAJBOLJI PASULJ TREBA SAMO JEDAN SASTOJAK?