Ako volite crvene paprike u zimnici ovaj recept obavezno isprobajte
Cena paprike za zimnicu lagano pada i sada je pravo vreme da kupite papriku ako želite da pripremite neku od ukusnih pikanterija za zimu.
Crvena paprika je uvek dobar izbor, jer može dugo da stoji, a ako je napravite prema starinskom receptu velika je verovatnoća da će nestati iz ostave i pre nego što prava zima zakuca na vrata.
Naše bake pravile su je po ovom fantastičnom receptu, a ako vi nemate svoji i tragate za nekim koji je isproban ovo je pravi za vas.
Potrebno je:
- 6 kg paprika
- 1 šoljica esencije
- 1 kesica konzervansa
- 1 kesica vinobrana
- 300 g šećera
- 150 g soli
- malo bibera u zrnu
- malo belog luka
- 1 kg šargarepe
Priprema:
Paprike očistiti od semena i malo pecnuti na ringli. Staviti ih u plastičan sud i pokriti kuhinjskom krpom.
Esenciju, konzervans, vinobran, šećer i so dobro izmešati. U veći sud ređati paprike, preliti mešavinom i tako redom, dok se ne utroši materijal. Ostaviti da odstoji 24 h.
Ređati paprike u tegle i staviti po malo šargarepe, belog luka i bibera u zrnu. Preliti mešavinom i zatvoriti tegle.
Bonus video:
Da li je zimnica zdrava?