njami

Mirisom zavodi, ukusom osvaja: Oblanda sa keksom i pavlakom gotova za 15 minuta (RECEPT)

Brzinska poslastica koja svojim ukusom mami na još 

Recept za najukusnije oblande koje ste ikada probali foto: Shutterstock / djphotographics

Domaći slatkiši su najbolja opcija kada nam se jede nešto slatko. Ukusni, mnogo zdraviji od konditorskih proizvoda, kolači nam nude uživanje koje je teško opisati, to se mora doživeti.

 

Ukoliko ste ljubitelj keksa sigurni smo da će vas ovaj kolač oduševiti. Evo kako da napravite domaće oblande po proverenom receptu tako da u njemu ne uživate samo vi, već i svi članovi vaše porodice. 

 

 

Potrebno je:

 

  • 1 pakovanje oblandi
  • 250 g margarina ili maslaca
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 2 čaše šećera
  • 300 g mlevenog keksa 

 

Recept za najukusnije oblande sa keksom i pavlakom foto: Shutterstock

 

Priprema:

 

U šerpu stavite maslac ili margarin da se topi na laganoj vatri. Isključite ringlu, dodajte pavlaku, pa šećer  i na kraju plazmu. Dobro izmešajte kako bi se sastojci sjedinili. 

 

Oblandu mažite filom, pa kad potrošite sve oblande i sav fil oblandu uvijte u foliju i stavite u frižider da se stegne. Sve je gotovo za manje od 15 minuta, a nakon što se prohladi i stegne možete je iseći na kocke ili romboide, po želji i služiti gostima. 

 

Bonus video:

 

Originalan recept za knedle sa šljivama