reccept sa sirom

Doručak ili večera gotovi dok ste se okrenuli: Slasni mafini od CEPKANIH kora koje obožavaju i dečica i odrasli

Ako ne znate šta da spremite za doručak ili večeru, isprobajte ove slasne slane mafine

priprema mafina od cepkanih kora traje svega par minutafoto: Cesarz/Shutterstock

Nekad nam ponestane ideja za doručak ili večeru, pa ne znamo šta bismo spremili da je brzo, slasno i zasitno, a ovaj predlog će vam se sigurno dopasti ako volite pitu.

 

U pitanju su brzi mafini koji se spremaju s cepkanim korama, bez brašna, muke i truda. Za pola sata imate na stolu vruć i gotov obrok, a garantovano je mekan i preukusan.

 

Po ovom receptu se koriste heljdine kore, ali možete koristiti obične ili speltine.

 

Isprobajte recept!

 

Sastojci:

 

  • 4 jaja
  • 400 g sira
  • 200-250 g cepkanih heljdinih kora za pitu (pola pakovanja)
  • 100 ml kisele vode
  • 1 prašak za pecivo
  • so

 

Priprema:

  1. Mikserom umutiti jaja, pa dodati so, kiselu vodu i prašak za pecivo.
  2. Izdrobiti sir i dodati u smesu.
  3. Pola pakovanja kora sitno iscepkati u smesu, promešati kašikom ili varjačom.
  4. Sipati u silikonske kalupe za mafine (12 komada), pa peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30-40 minuta, u zavisnosti od jačine rerne.
  5. Mafine (pre pečenja) možete posuti susamom po želji.
  6. Prijatno!

Bonus video

Mafini s bananama i kikiriki puterom