Jedan, pomalo neverovatan sastojak učiniće da vaše palačinke budu sočne i mekane
Svi obožavamo palačinke!
Međutim, postoji i jedan tajni, jednostavni sastojak koji će palačinke učiniti neverovatno ukusnim.
Ako ste majstor u njihovom pripremanju, svakako možete isprobati da svom dobro proverenom receptu dodate ovaj tajni sastojak i vidite koliko će im promeniti ukus. Nije zgoreg dodati i da je sasvim jeftino.
Taj tajni sastojak je masnoća od slanine.
Upravo je ta masnoća „tajni“ sastojak koji će oplemeniti ukus palačinkama i učiniti ih najboljim do sad..
Kako sačuvati mast nakon pečenja?
Jednostavno, ispržite slaninu na masti u tiganju. Izvadite, potom, prženu slaninu i pustite da se tiganj malo ohladi, oko 30 minuta.
Pripremite teglicu ili posudu u koju ćete procediti mast kroz cediljku, da izbegnete zagorele komadiće slanine.
Kada se mast stvrdne i ohladi, zatvorite teglicu. Mast, potom, čuvajte u frižideru (može dugo stajati, praktično dok je ne potrošite).
Zatim, pravite palačinke:
- Zagrejte tiganj.
- Umesto da uljem ili maslacem premažete tiganj, dodajte masnoću od slanine.
- Ispržite palačinke kao i obično.
Palačinke su iznutra meke i sočne, hrskave su po ivici i nadasve su ukusne. Filujte po želji i uživajte!
Bonus video
Pečena palačinka s jagodama: