obavezno isprobajte

Iznutra MEKE i SOČNE, po ivici hrskave: Zamenite jedan sastojak kada pravite PALAČINKE i biće ukusnije nego ikad

Jedan, pomalo neverovatan sastojak učiniće da vaše palačinke budu sočne i mekane

jedan tajni sastojak učiniće palačinke mekim unutra, a hrskavim spoljafoto: SedovaY/shutterstock

Svi obožavamo palačinke!

 

Međutim, postoji i jedan tajni, jednostavni sastojak koji će palačinke učiniti neverovatno ukusnim.

 

Ako ste majstor u njihovom pripremanju, svakako možete isprobati da svom dobro proverenom receptu dodate ovaj tajni sastojak i vidite koliko će im promeniti ukus. Nije zgoreg dodati i da je sasvim jeftino.

 

Taj tajni sastojak je masnoća od slanine.

 

Upravo je ta masnoća „tajni“ sastojak koji će oplemeniti ukus palačinkama i učiniti ih najboljim do sad..

 

Kako sačuvati mast nakon pečenja?

Jednostavno, ispržite slaninu na masti u tiganju. Izvadite, potom, prženu slaninu i pustite da se tiganj malo ohladi, oko 30 minuta.

 

Pripremite teglicu ili posudu u koju ćete procediti mast kroz cediljku, da izbegnete zagorele komadiće slanine.

 

Kada se mast stvrdne i ohladi, zatvorite teglicu. Mast, potom, čuvajte u frižideru (može dugo stajati, praktično dok je ne potrošite).

 

verovali ili ne, mast pržene slanine je tajni sastojak za odlično testo za palačinkefoto: Foodio/Shutterstock

Zatim, pravite palačinke:

  1. Zagrejte tiganj.
  2. Umesto da uljem ili maslacem premažete tiganj, dodajte masnoću od slanine.
  3. Ispržite palačinke kao i obično.

Palačinke su iznutra meke i sočne, hrskave su po ivici i nadasve su ukusne. Filujte po želji i uživajte!

 

Bonus video

Pečena palačinka s jagodama: