Ovaj rolat postaće savršeno predjelo, doručak ili večera.
Ako su vam više dosadile pohovane tikvice ili musaka sa ovim povrćem, vreme je da isprobate jedan novi recept za idealno predjelo.
Rolat od tikvica i sira može da postane i vaš omiljeni doručak ili večera, a sigurni smo da ćete uživati u svakom slučaju.
Sastojci:
Za koru:
- 850 g tikvica
- 4 kašike brašna
- 4 manja jaja
- 1 kašičica soli
- dva bibera.
Za fil:
- 250 g sira
- 250 g kisele pavlake
- oko 150 g šunke ili nečeg drugog suHomesnatog
Priprema:
Tikvice dobro operite i isecite krajeve. Ne morate da ih ljuštite.
Izrendajte ih i pospite kašičicom soli, pa ostavite da odstoji.
Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Umutiti belanca, pa dodajte žumanca. Potom dodajte brašno i oceđene tikvice.
Sve promešajte, pa stavite u nauljen pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
Staviti smesu u pleh, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite koru oko 35 minuta.
Kada je gotova, izvadite iz pleha, pa tako sa papirom urolajte i ostavite da se ohladi.
Dok se hladi, umutite pavlaku sa sirom, pa stavite pola fila preko kore, potom stavite red šunke i ponovo nanesite ostatak fila.
Uvijte u rolat i odložit eu frižider da malo odstoji i stegne se.
BONUS VIDEO
Posni potaž