sjajan uz kafu

Kremasti SLADOLED SENDVIČ gotov za 300 sekundi: Slasni dezert od samo 4 sastojka koji ne može da ne uspe

Pristavite na šporet vodu za kafu i pre nego što proključa – verovatno ćete napraviti ovu neodoljivu poslasticu

Sladoled sendvič s korom od oblandefoto: @BestesEssenhier/Youtube printscreen

Sladoledi su nezaobilazna poslastica tokom leta, a sve je popularnija varijanta slatkih sendviča!


U pitanju je ledeni i kremasti sladoled "ušuškan" između dve kore, a za to se obično koristi oblanda, zahvaljujući čemu je i priprema brza.


Ovaj sladoled sendvič priprema se za manje od pet minuta, savršen je dezert uz kafu posle ručka.

 

Sastojci:

 

  • 180 ml kondenzovanog mleka
  • 400 ml slatke pavlake
  • 1 kašika kakao praha
  • 2 oblande

 

Priprema

  1. Sipajte kondenzovano mleko, pa ga pomešajte sa slatkom pavlakom.
  2. Sipajte kakao.
  3. Dobro mutite sve dok ne dobijete gustu smesu.
  4. Stavite na tacnu jednu kore oblande, pa preko nanesite fil.
  5. Preklopite drugom korom oblande.
  6. Stavite u zamrzivač na dva sata, pa potom isecite na parčiće.

Pogledajte video-tutorijal.

 

 

BONUS VIDEO Ako često jedete sladoled, pazite se ovoga