Ljubitelji italijanske kuhinje će biti oduševljeni.
Lazanje su jedno od omiljenih jela italijanske kuhinje. Dolaze nam iz regije Emilija-Romanja, ali je obožavaju širom sveta.
U nastavku vam predstavljamo recept za Lenje lazanje, koje se spremaju brzo i lako, a koje se ukusom nimalo ne razlikuju od klasično pripremljenih lazanja.
Sastojci:
- 500 gr testenine
- 1 glavica crnog luka
- 300 gr mlevenog mesa po izboru
- 200 gr kačkavalja
- pola litra paradajz-soka
- jedan paradajz
- ulje
- so, biber, origano, suvi biljni začin po ukusu
Priprema
Skuvajte testeninu, a dok se ona kuva prodinstajte crni liku i postepeno dodajte začine, pa potom i meso.
Stavite paradajz sok, pa nakon 15ak minuta dodajte i testeninu.
Uključite rernu da se zagreje na 220 stepeni, a mešavinu u tiganju krčkajte još pet minuta.
Smesi dodajte paradajz isečen na što tanje listiće.
Nakon toga prelijte sve u dublji pleh, pa pecite u rerni 15 minuta.
Nakon toga pospite rendanim kačkavaljem i vratite da se peče još 15 minuta.
Uživajte.
BONUS VIDEO
Lazanje u jednoj posudi