srpska kuhinja

5 sastojaka, 5 minuta posla i bez čekanja da nadođu: Mekani UŠTIPCI s jogurtom koje ćete obožavati (RECEPT)

Predstavljamo vam brzu ideju za ukusan doručak posle kog nijedan stomak nije prazan

mekani domaći uštipci koji se mogu filovati kiselom pavlakomfoto: MShev/Shutterstock

Uštipci spadaju u omiljena rešenja za doručak ili večeru, posebno mališanima, a najbolje od svega je što je u pitanju pecivo koje se pravi brzo, lako i uz malo sastojaka.


Ukoliko odaberete ovaj recept, nećete morati čak ni da koristite kvasac i sačekate da testo nadođe, a oni će ipak biti izdašni i vazdušasti.


Ukoliko želite da ih filujete nečim slatkim, ne preterujte sa solju, a ako planirate da ih služite uz sir ili suhomesnato obavezno posolite po ukusu.

 

 

Sastojci:

 

  • 1 celo jaje
  • 14 kašika brašna (ravnih)
  • 1 čaša jogurta
  • ulje po potrebi
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • soli po ukusu

 

Priprema

  1. U jednoj činiji pomešajte suve sastojke: brašno, so i prašak za pecivo, pa dobro promešajte.
  2. Zatim odvojeno umutite jedno jaje i ubacite ga, pa sipajte jogurt i sve promešajte tako da nema grudvica.
  3. Nalijte ulje u manju šerpu, pa kad se ugreje, vadite kašikom testo i pržite s obeju strana. Kada vadite ređajte po posudi obloženoj papirnim ubrusom kako bi se ocedio višak masnoće.
  4. Služite uz jogurt, feta sir, paradajz...

 

BONUS VIDEO Lažne krofne