brzo, lako

Izdašan i JEFTIN ručak bez mesa: Punjene paprike s krompirom savršen su ručak za letnje dane

Punjene paprike sa krompirom spremićete za tili čas, ne treba vam ni mnogo novca, ni umeće u kuhinji.

punjene paprike bez mesa spremaju se lako i za malo parafoto: djphotographics/shutterstock

Ako vam se ne leti ne provodi mnogo vremena pored šporeta, a uz to ne jedete meso ili biste da se odmorite od njega, ove punjene paprike su savršeno ukusne i bez njega.

 

Uz dodatak krompira i pavlake, one zadovoljavaju i najistančaniji ukus, a ko ih proba jednom spremaće ih barem jednom nedeljno.

 

Odličan predlog za jelo koje se brzo sprema, a fantastičnog je ukusa i ne iziskuje mnogo novca.

 

Ako baš ne možete bez mesa, dodajte ga, ali i ovako će biti ukusne i izdašne!

 

Sastojci:

 

  • 8 paprika
  • 5 većih krompira
  • 2 glavice luka
  • 4-5 češnjeva belog luka
  • 400 g kisele pavlake
  • začini po želji: so, biber...

 

Priprema:

 

Najpre uključite rernu. Paprike izdubite.

 

Luk dinstajte, a kad omekša, dodajte mu krompir koji ste narendali ili iseckali. Dodajte beli luk, a onda i začinite po ukusu. Sipajte pola pavlake i ostavite da se hladi.

 

Paprike napunite smesom, stavite u šerpu ili pleh, pa dodajte ostatak pavlake, razmućen sa decilitrom vode.

 

Pecite ih oko 45 minuta.

 

BONUS VIDEO

Lazanje iz jedne posude: