Punjene paprike sa krompirom spremićete za tili čas, ne treba vam ni mnogo novca, ni umeće u kuhinji.
Ako vam se ne leti ne provodi mnogo vremena pored šporeta, a uz to ne jedete meso ili biste da se odmorite od njega, ove punjene paprike su savršeno ukusne i bez njega.
Uz dodatak krompira i pavlake, one zadovoljavaju i najistančaniji ukus, a ko ih proba jednom spremaće ih barem jednom nedeljno.
Odličan predlog za jelo koje se brzo sprema, a fantastičnog je ukusa i ne iziskuje mnogo novca.
Ako baš ne možete bez mesa, dodajte ga, ali i ovako će biti ukusne i izdašne!
Sastojci:
- 8 paprika
- 5 većih krompira
- 2 glavice luka
- 4-5 češnjeva belog luka
- 400 g kisele pavlake
- začini po želji: so, biber...
Priprema:
Najpre uključite rernu. Paprike izdubite.
Luk dinstajte, a kad omekša, dodajte mu krompir koji ste narendali ili iseckali. Dodajte beli luk, a onda i začinite po ukusu. Sipajte pola pavlake i ostavite da se hladi.
Paprike napunite smesom, stavite u šerpu ili pleh, pa dodajte ostatak pavlake, razmućen sa decilitrom vode.
Pecite ih oko 45 minuta.
BONUS VIDEO
Lazanje iz jedne posude: