da li ste probali?

Doručak gotov za 20 minuta! Brze krofne IZ RERNE tope se u ustima: 2 tajna sastojka im daju poseban KREMAST UKUS

Krofne iz rerne biće vaš omiljeni doručak.

Krofne su uvek dobar izbor.foto: Shutterstock/SakSa

Ako želite da malo promenite svoj jelovnik, a da i dalje uživate u ukusu omiljenih krofni, isprobajte ovaj recept.

 

Jednostavne krofne iz rerne se veoma brzo i lako prave.

 

A dodatni kremast ukus im daju grčki jogurt i tikvice. Znamo, možda vam zvuči kao neobičan spoj i da su krofne rezervisane samo za slatke ukuse, ali grešite.

 

Krofne sa tikvicama su savršen izbor za užinu ili doručak.

Sastojci:

 

  • 1 šolja brašna
  • 3/4 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 1/3 šolje šećera
  • 3 kašike otoljenog putera
  • 1 veliko jaje
  • 1/2 kašičice vanile
  • 3 kašike običnog grčkog jogurta
  • 1/4 šolje + 1 kašika mleka
  • 1/2 šolje iseckanih tikvica

 

Priprema:

 

Prethodno zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Lagano podmažite i pobrašnite pleh za pečenje sa 6 rupa za krofne.


U srednjoj posudi pomešajte i umutite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i šećer.

 

Takođe u srednjoj činiji, pomešajte rastopljeni puter, jaje, grčki jogurt i mleko dok se ne sjedine, a zatim dodajte tikvice (koje ste prethodno iscedili od vode) i lagano mešajte dok se ne sjedine.

 

Mokre sastojke dodajte suvim sastojcima i mešajte dok ne dobijete glatku masu.

 

Krofne možete da dobijete tako što ćete testo sipati u kesu za pecivo za okruglim vrhom ili ćete kašikom napuniti pleh za krofne.

 

Ili ćete praviti krofne tako što ćete razvući testo, pa malom šoljom praviti krofne.

 

Pecite ih oko 10 minuta. Možete da ih služite uz krem sir ili bilo koji slani nadev koji volite.

 

BONUS VIDEO

 

Lažne krofne