niste ga još probali

Kad se pomešaju ova 3 sastojka, desi se FANTAZIJA: Superbrzi letnji ručak od piletine čiji recept će vam svi tražiti

Ako vam nedostaje ideja za ručak, predlažemo vam da porodicu ili društvo obradujete ovom bogatom i ukusnom zapečenom kombinacijom

ukusno zapečeno letnje jelofoto: @schnelllecker/YouTube printscreen

Tokom leta obično nismo ljubitelji eksperimentisanja u kuhinji, ali verujte nam – ovo jelo ne oduzima mnogo vremena, a sigurno će vam se dopasti!


Kombinacija belog krompira, pilećeg mesa i šampinjona garantuje da ćete imati pun stomak i uživati u božanstvenom ukusu, zar ne?


Upravo su ti sastojci osnova fenomenalnog jela koje je idealno za letnje dane!
Uz dodatak jogurta, umućenog jajeta i još nekoliko sastojaka, dobićete vrlo zasitan i ukusan ručak, a on će oduševiti celu porodicu.

 

Sastojci:

 

 

  • 1 pileći file
  • pakovanje šampinjona
  • 400 grama krompira
  • 1 celo jaje
  • 5 kašika ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 grama tvrdog sira
  • 1 paradajz
  • 2 kašike jogurta (može i majonez)
  • so i biber po ukusu

 

Priprema

 

  1. Isecite pileći file na trake, pa ga začinite po ukusu i prelijte trima kašikama ulja.
  2. Sve dobro promešajte i ostavite da se marinira (idealno preko noći, ali nije nužno).
  3. Isecite potom crni luk na rebarca, a krompir na kriške, pa po dnu podmazane tepsije poređajte luk, pa krompir. Sipajte so i biber po ukusu, pa prelijte dvema kašikama ulja.
  4. Preko toga poređajte trake od pilećeg mesa, a preko svega pečurke sečene na listiće.
  5. Prekrijte vlažnim papirom za pečenje, pa aluminijumskom folijom i pecite oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
  6. U jednoj posudi pomešajte rendani tvrdi sir, sitno seckan paradajz i jogurt, pa prelijte umućenim jajetom i dobro promešajte.
  7. Time prelijte jelo, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 10 minuta.

Najbolje je služiti ovo jelo toplo i uz kiselinu vodu, ali će jednako ukusno biti i ako sačekate da se ohladi.

 

U svakom slučaju, poslužite uz mnogo zelene salate s mladim lukom i uživajte u svakom zalogaju!

 

BONUS VIDEO: Kako se sprema rolovana piletina?