obožavaćete ga!

Bez šećera, mleka, čokolade... Niskokalorični DOMAĆI SLADOLED kremastiji od bilo kog kupovnog (RECEPT)

Predstavljamo vam superbrzi recept za sladoled od tikvice kom ćete se vraćati svakog leta

Čokoladni sladoled od tikvicefoto: Liliya Kandrashevich/Shutterstock

Tikvice možemo da upotrebimo na bezbroj načina, ali jeste li znali da ih možete upotrebiti i za pripremu najlepšeg domaćeg sladoleda?


Ovo povrće odlična je baza za kremaste poslastice, a mi vam predstavljamo jednostavan veganski recept uz koji ćete se zasladiti i rashladiti za tili čas.


Uz to, ono je niskokalorično, obiluje vlaknima i hranljivim materijama i odlično se kombinuje sa svim sastojcima!


Kako se pravi sladoled od tikvica?


Sastojci:

 

  • ½ tikvice srednje veličine
  • 1 kašika biljnog mleka po ukusu (pirinčano, bademovo, ovseno...)
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

 

Priprema

  1. Oljuštite i iseckajte tikvice na kolutove, pa ih stavite u zamrzivač na četiri sata.
  2. Pomešajte tikvice, bademovo mleko, kakao prah i ekstrakt vanile u blenderu i blendajte dok ne dobijete kremastu teksturu.
  3. Po potrebi dodajte još jednu kašiku biljnog napitka.
  4. Možete služiti odmah, a možete vratiti u zamrzivač, gde može da stoji dve nedelje.