savršen za leto

Zasladite se i rashladite za 15 minuta: Superkremasti KOLAČ SA BRESKVAMA za koji vam ne treba šporet

Slatki dezert od mlevenog keksa, šlaga i bresaka koji ćete pripremiti brzo i jednostavno savršen je izbor za najtoplije dane

kolač sa breskvama (ilustracija)foto: aliasemma/Shutterstock

Po najvećim vrućinama omiljeni su kremasti i voćni kolači za koje ne morate da pečete koru, a ovaj je jedan od najpopularnijih.

 

Njegovu bazu čini keks, a na to se dodaju slojevi od šlaga, uz sočne i slatke seckane breskve, uvek kodlično rešenje kada želite da se osvežite tokom jula.

 

Najbolje od svega je što će vam ova poslastica trajati danima i zadržati pun i bogat ukus!

 

Sastojci:

 

  • 300 grama šlaga
  • 4 breskve
  • 150 grama mlevenog keksa
  • 200 grama keksa
  • 300 ml mleka + 100 ml za umakanje
  • čaša kisele pavlake
  • 50 grama čokolade


Priprema

  1. Dobro umutite šlag s mlekom, pa tome dodajte kiselu pavlaku i nastavite da mutite. Podelite na dva dela.
  2. Zatiim 150 grama keksa umačite u mleko, pa ređajte po dnu pleha.
  3. Premažite jednom polovinom šlaga, u koju ste prethodno umešali 150 grama mlevenog keksa, i stavite u frižider da se stegne.
  4. Potom breskve oljuštite i iseckajte sitno, pa to poređajte preko sloja sa šlagom i mlevenim keksom.
  5. U drugi deo keksa ubacite sitno mrvljen keks i rendanu ili sitno seckanu čokoladu. Ovu smesu premažite preko bresaka.
  6. Ukrasite po ukusu: rendanom čokoladom, šarenim mrvicama, mlevenim keksom, kakaoom.
  7. Stavite u frižider da se stegne preko noći.