Idealna kombinacija keksa i voća.
Vreme tropskih temperatura treba da provede što više u klimatizovanim prostorijama i da ne izlazimo bez preko potrebe u vremenskom periodu od 11-17 časova.
Ipak, uz sve to, gde ćete bolji način da se osvežite od omiljene sladoled-torte.
U nastavku vam predstavljamo kremasto, osvežavajuće zadovoljstvo koje se ne peče, a koje se priprema za tili čas.
Sastojci:
- 300 gr keksa
- 500 ml slatke pavlake
- 100 gr šećera u prahu
- 300 ml kisele pavlake
- 2 kesice želatina + 50 ml vode
- 350 gr sezonskog voća
- 2 kašike šećera
Za glazuru:
- 100 gr čokolade
- 3 kašike mleka
- 50 gr maslaca
Priprema:
Prvo umutite slatku pavlaku, pa dodajte šećer u prahu i kiselu pavlaku. Sve dobro izmiksajte i dodajte polovinu rastopljenog želatina.
Voće izmiksajte sa šećerom, pa mu dodajte drugu polovinu rastopljenog želatina.
U kalup stavite sloj belog fila, zatim dodajte red keksa, pa preko voćni fil.
Tako ređajte sve dok ne utrošite sav materijal.
Poslednji sloj bi trebalo da bude beli.
Tortu ostavite u frižider da se dobro stegne, pa skinite obruč sa kalupa i prevrnite tortu na tacnu.
Stavite joj glazuru koju ćete dobiti tako što ćete rastopiti maslac, pa dodati mleko i čokoladu.