recept

Ne treba vam ni pola sata za pripremu i pečenje! DANSKO pecivo sa šampinjonima i sirom ukusnije nego u najboljoj pekari

Dansko pecivo sa šampinjonima za pola sata

dansko pecivo možete pripremiti i u obliku tartafoto: Chatham172/Shutterstock

Predlog za večeru koja se sprema za tili čas, a dopašće se svima, uz to i ne iziskuje umeće u kuhinji: njegovo veličanstvo dansko pecivo sa šampinjonima! 

 

Još ako ste ljubitelji sira, onda će ovo biti idealan obrok za vas, a do doručka verovatno ništa neće ostati. Svakako, toliko se lako sprema da vam neće biti teško da napravite novo.

 

 

Sastojci:

 

  • 50g putera
  • 200g šampinjona
  • peršun, po želji
  • 320g lisnatog testa
  • 130g dimljenog kačkavalja
  • 10g parmezana
  • 1 srednje jaje, umućeno sa prstohvatom soli

 

Priprema:

 

Zagrejte puter na srednjoj temperaturi i dodajte pečurke kada se otopi, kao i malo peršuna, po izboru. a onda pojačajte temperaturu i dinstajte pečurke dok ne budu meke i zlatkaste boje (oko 5 minuta). Začinite prstohvatom soli i biberom, pa ostavite da se ohladi, a onda ga stavite u frižider da se skroz ohladi.

 

Lisnato test razvijte i presecite na 6 pravougaonika. Obložite pleh pek-papirom i poređajte testo na papir. Svaki pravougaonik izbodite viljuškom, tako da napravite jedan centralni krug, oko 2cm od ivice, kao na slici:

 

 

Pospite sirom udubljenje u okviru kruga, pa sipajte šampinjone i dodajte na vrh parmezana. 

 

Ivice koje su ostale "čiste" premažite jajetom, pa stavite u frižider. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite 15 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

 

Izvadite iz rerne i pospite sa još malo parmezana.