Dansko pecivo sa šampinjonima za pola sata
Predlog za večeru koja se sprema za tili čas, a dopašće se svima, uz to i ne iziskuje umeće u kuhinji: njegovo veličanstvo dansko pecivo sa šampinjonima!
Još ako ste ljubitelji sira, onda će ovo biti idealan obrok za vas, a do doručka verovatno ništa neće ostati. Svakako, toliko se lako sprema da vam neće biti teško da napravite novo.
Sastojci:
- 50g putera
- 200g šampinjona
- peršun, po želji
- 320g lisnatog testa
- 130g dimljenog kačkavalja
- 10g parmezana
- 1 srednje jaje, umućeno sa prstohvatom soli
Priprema:
Zagrejte puter na srednjoj temperaturi i dodajte pečurke kada se otopi, kao i malo peršuna, po izboru. a onda pojačajte temperaturu i dinstajte pečurke dok ne budu meke i zlatkaste boje (oko 5 minuta). Začinite prstohvatom soli i biberom, pa ostavite da se ohladi, a onda ga stavite u frižider da se skroz ohladi.
Lisnato test razvijte i presecite na 6 pravougaonika. Obložite pleh pek-papirom i poređajte testo na papir. Svaki pravougaonik izbodite viljuškom, tako da napravite jedan centralni krug, oko 2cm od ivice, kao na slici:
Pospite sirom udubljenje u okviru kruga, pa sipajte šampinjone i dodajte na vrh parmezana.
Ivice koje su ostale "čiste" premažite jajetom, pa stavite u frižider. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite 15 minuta dok ne dobije zlatnu boju.
Izvadite iz rerne i pospite sa još malo parmezana.